جان مکین، سناتور امریکایی خواستار اعلام یک "ستراتیژی موفقیت آمیز" ادارۀ ترمپ در افغانستان شد.
آقای مکین می گوید که شش ماه از حکومت به رهبری رئیس جمهور ترمپ می گذرد؛ اما، تاهنوز ایالات متحده یک ستراتیژی که در افغانستان به موفقیت بیانجامد، روی دست ندارد.
این سناتور ارشد جمهوریخواه، روز دوشنبه با نشر اعلامیه یی اذعان داشت که هشت سال ستراتیژی "عدم شکست" ایالات متحده در افغانستان، به قیمت زندگی افراد و پول امریکا تمام شده است.
اظهارات رئیس کمیتۀ روابط نظامی مجلس سنای امریکا در حالی صورت می گیرد که قصرسفید دو ماه قبل اعلام کرد که ستراتیژی جنگ امریکا در افغانستان تحت بازنگری قرار دارد و به زودی احتمالاً در اواسط ماه جولای اعلام خواهد شد.
سناتور مکین جمهوریخواه که از منتقدین سرسخت دونالدترمپ بوده است؛ به نحوی با انتقاد از کار کرد حکومت به رهبری بارک اوباما در هشت سال گذشته در افغانستان می گوید "سربازان ما سزاوار کار های بهتر اند."
آقای مکین می گوید زمانیکه مجلس سنا قانون صلاحیت دفاع ملی را در ماه سپتمبر روی دست گرفت، "من یک تعدیلی را براساس پیشنهاد برخی از بهترین رهبران نظامی امریکا پیشنهاد خواهم کرد که یک ستراتیژی را برای موفقیت در کسب منافع ملی ایالات متحده امریکا در افغانستان فراهم خواهد کرد."
این درحالیست که رئیس جمهور ترمپ به وزارت دفاع کشورش صلاحیت داده تا در تعین شمار سربازان تازۀ امریکایی در افغانستان تصمیم بگیرد.
اما جان الن، فرماندۀ پیشین نیرو های امریکایی در افغانستان طرفدار حل "منطقه یی مسایل افغانستان" است.
آقای الن در مصاحبۀ ویژۀ با سرویس اردوی صدای امریکا گفت "هر پالیسی را که ادارۀ آقای ترمپ در مورد افغانستان روی دست می گیرد، باید یک پالیسی منطقه یی باشد که افغانستان و پاکستان را در بر گیرد."
این جنرال بازنشستۀ امریکایی به این باور است که پالیسی جنگ افغانستان "باید براساس روابط دو کشور [افغانستان و پاکستان]، مد نظر گرفته شده و نباید در پالیسی امریکا در مورد افغانستان، پاکستان نظر انداز شود."
جان الن تاکید می ورزد که هند در افغانستان "نقش کلیدی" دارد و این اطمینان حاصل گردد که پاکستان روابط ایالات متحده را با هند "درک کرده و نباید از لحاظ مسایل دفاعی، آن را به مثابۀ تهدید برای خودش تلقی کند."
اظهارات جان الن، جنرال بازنشستۀ امریکایی در بارۀ "نقش کلیدی هند در افغانستان" در حالی بیان می شود که وزیرخارجۀ هند می گوید، مبارزه با دهشت افگنی، در اولویت رابطۀ در حال رشد میان ایالات متحده و هند قرار گرفته است.
سوشما سواراج، روز دوشنبه در دهلی جدید گفت که هند از چندین سال به اینسو با فعالیت های دهشت افگنی فرامرزی مواجه بوده و این پدیده اکنون نه تنها به مثابۀ "یک آزمون منطقه یی بلکه جهانی" شناخته شده است.
خانم سواراج از قربانی های که ایالات متحده در راستای تامین صلح و رفاه در افغانستان متقبل شده قدر دانی کرده از جامعۀ جهانی خواست تا به تعهدات شان در انکشاف افغانستان پابند بمانند.
شمار فعلی سربازان امریکایی در افغانستان به ۸۴۰۰ تن می رسد که انتظار می رود بین ۳ تا ۵ هزار سرباز اضافی به افغانستان اعزام شود که در بخش های آموزش و مشوره دهی، نیرو های امنیتی افغانستان را همکاری کند.