ایالات متحده با طرح نتنیاهو برای حمله بر رفح در غزه مخالفت کرد

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده

در حالیکه بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، تاریخی را برای تهاجم بزرگ نظامیان اسراییلی بر شهر رفح در جنوب غزه تعیین کرده است، وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که با این طرح مخالف است.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده، روز دوشنبه هشتم اپریل (۲۰ حمل) با اشاره به حضور حدود ۱.۵ میلیون فلسطینی در رفح گفت: "به اسراییل واضح کرده ایم که به نظر ما تهاجم تمام عیار نظامی بر رفح تاثیر بی‌حد زیانبار بر غیرنظامیان [فلسطینی] خواهد داشت و در نهایت امنیت اسراییل را نیز ضربه خواهد زد."

ساعاتی پیش از این، نتنیاهو گفت که تاریخی برای انجام عملیات زمینی بر رفح، که آخرین موضع حماس پنداشته می‌شود، تعیین شده است. او بدون مشخص کردن تاریخ دقیق انجام این عملیات گفت که پیروزی بر تندروان حماس مستلزم انجام عملیات نظامی بر رفح است. او در یک پیام ویدیویی گفت: "این [عملیات] انجام خواهد شد—تاریخی تعیین شده است."

در همین حال، مذاکراتی در قاهره، پایتخت مصر، برای استقرار آتش‌بس در غزه و رهایی گروگان‌هایی که هنوز در بند گروه حماس است، جریان دارد.

یک منبع گروه حماس با اشاره به مذاکرات قاهره، روز دوشنبه به خبرگزاری فرانس‌ پرس گفته است که این گروه آتش‌بس شش هفته‌ای و رهایی زنان و کودکان گروگان اسراییلی از بند حماس در ازای رهایی ۹۰۰ زندانی فلسطینی از زندان‌های اسراییل را پیشنهاد کرده است.

این منبع که نخواسته است نامش فاش شود، همچنان گفته است که بر اساس پیشنهاد حماس، در مرحلۀ نخست باید به تمام غیرنظامیان بیجا شدۀ فلسطینی که اکثر شان در شهر رفح تجمع کرده اند، اجازه داده شود که به محلات اصلی شان در شمال غزه بروند و نیز روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ لاری حامل کمک‌های غذایی برای فلسطینیان نیازمند به غزه وارد شود.

نتنیاهو که زیر فشار شدید داخلی از سوی احزاب ایتلافی راستگرای حکومت خود به خاطر مذاکرات برای آتش‌بس و نیز خروج شماری از نظامیان اسراییلی از غزه قرار دارد، در این پیام ویدیویی گفت: "امروز گزارش مشرح مذاکرات قاهره را دریافت کردم...همه وقت برای نیل به اهداف مان کار کرده ایم، نخست از همه رهایی تمام گروگان‌ها و دستیابی به پیروزی کامل بر حماس."

مقام‌های اسراییلی گفته اند که جنگجویان حماس در جریان حملۀ هفتم اکتوبر بر اسراییل کم از کم ۱۱۷۰ نفر را کشته و کم و بیش ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند که از این میان ده‌ها تن آنان در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای در ماه نومبر از بند رها شدند و ۱۲۹ نفر آنان هنوز در بند حماس اند. به گفتۀ مقام‌های اسراییلی۳۴ گروگان در جریان شش ماه گذشته جان باخته و یا کشته شده اند.

مقام‌های وزارت صحت غزه که از سوی حماس کنترول می‌شود، از کشته شدن کم از کم ۳۳۲۰۷ فلسطینی، عمدتاً کودکان و زنان، در حملات هوایی و زمینی نظامیان اسراییلی در جریان شش ماه گذشته خبر داده اند.

درتهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری‌های فرانس‌پرس و رویترز کار گرفته شده است.