شورای امنیت ملل متحد خواهان توقف فوری خشونت در میانمار شد

شورای امنیت ملل متحد روز چهارشنبه دهم نومبر (۱۹ عقرب) ''نگرانی عمیق" خود را در مورد ناآرامی های اخیر میانمار بیان کرد و خواهان توقف فوری خشونت ها در آن کشور شد.

این شورا همچنین گفته است که غیر نظامیان نباید قربانی خشونت ها در آن کشور شوند.

شورای امنیت ملل متحد در حالی نگرانی خود را در مورد ادامهٔ خشونت ها در میانمار بیان کرده است که درگیری ها میان نظامیان میانماری و گروه های تندرو در ایالت راخین آن کشور از سر گرفته شده است.

این شورا همچنین هشدار داده است که خشونت های اخیر موجب ایجاد مشکلات جدی برای برگشت دواطلبانه، مصوون و با وقار مهاجران روهینگیایی و بیجا شدگان داخلی در آن کشور خواهد شد.

یک سخنگوی شورشیان، درگیری با نظامیان میانماری را تایید کرده است. پس از کودتای نظامیان در ماه فبروری، آتش بس میان نظامیان و شورشیان در ایالت راخین برقرار شد، اما سخنگوی شورشیان گفته است که آتش بس حال از بین رفته است.

سخنگوی شورشیان روز چهارشنبه به خبرگزاری فرانس پرس گفت که درگیری پس از آن در منطقه آغاز شد که نظامیان میانماری وارد منطقه راخین شدند. تا حال در مورد تلفات احتمالی این درگیری ها جزییاتی ارایه نشده است.

اردوی پس از کودتای ماه فبروری، مخالفان را به طور "وحشیانه" سرکوب کردند و درگیری در مناطق سرحدی با گروه های مسلح قومی گاهگاهی رخ داده است.

اعضای شورای امنیت ملل متحد همچنین خواهان فراهم آوری و توزیع عادلانه، مصوون و بدون مانع واکسین کووید۱۹ و دسترسی مصوون بدون ممانعت کمک های بشردوستانه به همه افراد نیازمند شده اند.

نظامیان میانماری چند روز پس از کودتا با شورشیان موسوم به اردوی اراکان آتش بس کردند، گروهی که به خاطر خود مختاری ایالت راخین، درگیر جنگ خونین با نظامیان میانماری بوده است.

پس از آنکه نظامیان در میانمار در اول فبروری سال روان حکومت ملکی آن کشور را از قدرت کنار راند و چندین رهبر ملکی، به شمول آنگ سان سوچی و رییس جمهور، وین مینت، را بازداشت کرد، میانمار دستخوش هرج و مرج شده است.

نظامیان میانمار مدعی اند که انتخاباتی که منجر به رویکار آمدن حکومت ملکی آن کشور شد، مملو از تقلب بوده است، هرچند کمیسیون انتخابات میانمار این ادعا را رد می‌کند.

از فبروری به اینسو، میانمار صحنۀ چندین برخورد خشونتبار میان قوای نظامی و شهروندان معترض بوده است که در اثر آن کم از کم ۱۲۰۰ نفر عمدتاً معترضان کشته شده اند.