سنای امریکا پیشنهاد کمک ۶۰ میلیارد دالر را به اوکراین تصویب کرد

ساختمان کانگرس ایالات متحده در شهر واشنگتن‌ دی‌سی

مجلس سنای کانگرس ایالات متحده روز سه شنبه ۱۳ فبروری (۲۴ دلو) کمک ۶۰ میلیارد دالری واشنگتن را به اوکراین تصویب کرد، اما این طرح ممکن از سوی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا که جمهوریخواهان در آن اکثریت دارند، رد شود.

در حالیکه اوکراین از فبروری ۲۰۲۲ به اینسو با تهاجم نظامی روسیه مقابله می‌کند، این بستهٔ مالی برای تامین اسلحه و مهمات و دیگر نیازمندی‌های حیاتی برای نظامیان و مردم اوکراین در نظر گرفته شده است.

طرح پیشنهادی کمک مالی حکومت ایالات متحده بالغ بر ۹۵ میلیارد دالر است که بخشی از آن برای کمک به اسراییل و بخشی دیگر به تایوان اختصاص یافته است.

بستهٔ دیگر پیشنهادی کمک به اوکراین، اسراییل و امنیت سرحدات ایالات متحده، از سوی مجلس سنای کانگرس امریکا، هفتهٔ گذشته رد شده بود و قانونگذاران جمهوریخواه استدلال داشتند که در این طرح به مشکل تردد غیرقانونی در مرزهای جنوبی ایالات متحده به درستی پرداخته نشده است.

مایک جانسن، رییس مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده، در بیانیه‌ای گفته است: "جمهوریخواهان مجلس از آغاز بحث‌ها مشخص کرده اند که هرگونه طرح به اصطلاح 'مکمل امنیت ملی' باید تشخیص کرده باشد که امنیت ملی از مرزهای خودمان شروع می‌شود."

موضع‌گیری جانسن در خصوص امنیت مرزهای ایالات متحده با دیدگاه دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین و نامزد پیشتاز جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا همسو است که همواره خواستار تدابیر جدی و سختگیرانهٔ مرزی برای جلوگیری از ورود غیرقانونی پناهجویان است.

اما در طرح جدید که ۷۰ عضو مجلس ۱۰۰ عضوی سنای ایالات متحده به آن رای موافق دادند، هیچ اطلاحاتی در تدابیر امنیت مرزی وارد نشده است؛ نزدیک به ۲۰ سناتور جمهوریخواه نیز از این طرح حمایت کرده‌ اند.

جانسن گفته است که با وصف تصویب این طرح از سوی سنا، جمهوریخواهان مجلس نمایندگان با "ارادهٔ خود" به این موضوع پرداخته و آن را رد خواهند کرد. هرچند،‌ به نظر می‌رسد که مخالفت جانسن با طرح جدید پیشنهادی، او را در مقابل برخی از قانونگذاران هم‌حزبی‌اش از جمله، مچ مک‌کانل، رهبر اقلیت جمهوریخواه مجلس سنا، قرار ‌دهد.

مک‌کانل پیش از این، بدون ذکر نام اما با اشارهٔ مشخص به موضع‌گیری ترمپ، از همکاران جمهوریخواه اش خواسته بود تا رویکردهای انزواطلبانه را رد کرده و بیاندیشند که کوتاهی ایالات متحده در حمایت از اوکراین و دیگر دموکراسی‌ها چه پیامی را به جهانیان می‌فرستد.

در تهیه این مطلب از گزارش خبرگزاری‌های اسوشیتدپرس و فرانس‌ پرس استفاده شده است.