سونگ کیم، نماینده ویژۀ ایالات متحده در امور کوریای شمالی، روز یکشنبه ۲۴ اکتوبر (دوم عقرب) گفت که این کشور باید آزمایش میزایلهای بالستیک خود پایان دهد و مذاکرات هستۀ را از سر بگیرد.
آقای کیم افزود: "ما همچنین آمادۀ ملاقات بدون هرگونه پیش شرط با جمهوری دموکراتیک خلق کوریا استیم و واضح کردهایم که ایالات متحده هیچ نیت خصمانهای علیه جمهوری دموکراتیک خلق کوریا ندارد."
اظهارات این مقام امریکایی پس از آن بیان شد که سهشنبه گذشته کوریای شمالی پس از دو سال، برای نخستین بار یک میزایل بالستیک جدید را توسط کشتی زیردریایی پرتاب کرد. این پنجمین دور از آزمایشهای تسلیحاتی این کشور در هفتههای اخیر بوده است.
این اقدام کوریای شمالی تخطی از چندین قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد است که پیونگیانگ را از انجام آزمایشهای میزایلهای بالستیک منع کرده است.
نماینده ویژه ایالات متحده در امور کوریای شمالی نیز از آن به عنوان اقدامی "نگرانکننده و مخل تلاشها برای ترویج صلح در شبهجزیره کوریا" یاد کرد.
گفتگوها میان ایالات متحده و کوریای شمالی بر سر برنامه هستهای پیونگیانگ از اوایل سال ٢٠١٩ میلادی متوقف شد و دلیل آن، اختلافها درباره تعزیرات واشنگتن بر پیونگ یانگ عنوان شده است.
ادارۀ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده بارها گفته است که قصد خصومت با پیونگ یانگ را ندارد، اما رهبر کوریای شمالی گفته است که عملکرد امریکا به گونۀ در مقابل آن کشور است که نمیتوان به واشنگتن اعتماد کرد.
پیونگ یانگ همچنین گفته است که بازگشت به مذاکرات هستهای منوط به لغو تعزیرات و پایان مانورهای نظامی مشترک واشنگتن و سیول میباشد.
کوریای شمالی در سال ۲۰۱۷ میلادی میزایلهای را آزمایش کرد که میتواند تمام قارۀ امریکا را هدف قرار بدهد و این کشور قویترین سلاحهای هستهای را تا امروز آزمایش کرده است. پیونگیانگ میگوید که به خاطر حفاظت خود از حملهٔ ایالات متحده، به تسلیحات نیاز دارد.
دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، سه بار با کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، ملاقات کرد، اما ملاقات رهبران دو کشور برای خلع سلاح هستهای شبه جزیرۀ کوریا به نتیجه نرسید.
جو بایدن، رییس جمهور کنونی ایالات متحده نیز ملاقات رو در رو با رهبر کوریای شمالی را رد نکرده است، اما تاکید کرده که اگر قرار باشد چنین ملاقات رخ بدهد، دیدار رو در روی رهبران دو کشور، بخشی از گفتگوهای گستردهتر خواهد بود.
روابط ایالات متحده و کوریای شمالی از چندین دهه به اینسو به خاطر برنامۀ هستهای و میزایلهای بالستیک پیونگیانگ پرتنش بوده است؛ تنشی که موجب وضع تعزیرات شدید ایالات متحده شده و اقتصاد کوریای شمالی را به شدت متاثر کرده است.