کمک های امنیتی امریکا به پاکستان تعلیق شد

امریکا پس از آن کمک های مالی خود را به پاکستان به حالت تعلیق آورد که واشنگتن، اسلام آباد را به فراهم آوری پناهگاه های امن برای گروه های دهشت افگنی و تندرو متهم کرد

ایالات متحده امریکا اعلام داشته است که کمک های امنیتی اش را برای پاکستان تا زمانی به حالت تعلیق در می آورد که اسلام آباد بر ضد سازمان های دهشت افگن به شمول طالبان افغان و شبکه حقانی اقدام کند.

ایالات متحده پس از آن کمک های مالی خود را به پاکستان به حالت تعلیق آورد که واشنگتن اسلام آباد را به فراهم آوری پناهگاه های امن برای گروه های دهشت افگنی و تندرو متهم کرد.

واشنگتن ادعا می کند که اسلام آباد پناهگاه های امن را برای دهشت افگنان فراهم می کند و در برابر تندروان اقدام جدی نمی کند، ادعای که از سوی اسلام آباد رد شده است.

مک ماستر، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، می گوید که پاکستان با حمایت از گروه های دهشت افگن و فراهم آوری پناهگاه های امن برای آنان، بر خلاف منافع مردم خود عمل می کند.

آقای ماستر در مورد گفت" آنچه که اذیت کننده است و ما بار بار شاهد آن بوده ایم این است که پاکستان با حمایت از این گروه ها علیه منافع مردم خود عمل می کند."

مشاور امنیت ملی رئیس جمهور ایالات متحده، به صدای امریکا گفت که اقدامات پاکستان بر ضد منافع مردم آن کشور نیز است

مشاور امنیت ملی ایالات متحده همچنین گفته است که پاکستان به آنعده از گروه های تندروان مثل شبکۀ حقانی و گروه طالبان حمایت می کند و برای آنان پناهگاه امن فراهم می کند که در افغانستان دست به اعمال خشونت آمیز می زنند.

این درحالیست که هیدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا روز پنجشنبه تائید کرد که این کشور کمک های مالی امنیتی خود را به پاکستان به حالت تعلیق درآورده است، اما در مورد مقداری کمک های که متوقف می شود- جزئیات نداده است.

خانم نائورت گفت " تا زمانی که حکومت پاکستان اقدامات قاطع را علیه گروه های دهشت افگن به شمول طالبان افغان و شبکه حقانی... روی دست نگیرد، ایالات متحده کمک های مالی خود را در بخش امنیت برای پاکستان به حالت تعلیق میاورد."

سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده همچنین گفت که شبکۀ حقانی و گروه طالبان رابه مثابۀ عناصر "بی ثبات کننده گان منطقه" خواند که قوای امریکایی را در افغانستان هدف قرار داده اند.

هیدر نائورت، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا، گفته است اسلام آباد نباید از تعلیق کمک های واشنگتن شگفت زده باشد، زیرا نگرانی امریکا چندین بار برای مقامات آن کشور گوش زد شده بود

خانم نائورت علاوه کرد که اقدام اتخاذ شده از سوی وزارت خارجه این کشور–نشان دهنده نارضایتی مداوم اداره دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در برابر پاکستان است.

خانم نائورت افزود "این اقدام نباید جای تعجب برای پاکستان باشد" رئیس جمهور، وزیر خارجه و دفاع ایالات متحده همه نگرانی شان را در مورد اقدامات "ناکافی" پاکستان در برابر فعالیت های گروه های دهشت افگنی و تندرو در آن کشور بیان کرده بودند.

سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده گفت "بحث های زیادی با پاکستان در مورد داشتیم وگفته بودیم که آن کشورباید اقدامات قاطعی را روی دست بگیرد."

واکنش پاکستان

مقامات پاکستان در برابر اقدامات ایالات متحده واکنش نشان داده و گفته اند که آنان همواره در برابر گروه های تندرو و دهشت افگن، اقدام کرده اند.

اعزاز احمد چوهدری، سفیر پاکستان در ایالاات متحده امریکا، روز پنجشنبه گفت که اسلام آباد همواره از تلاش های امریکا مبنی بر آوردن ثبات در افغانستان پاکستان حمایت کرده است.

اما آقای چودری از عواقب تعلیق کمک های امریکا برای پاکستان هشدار داد.

آقای چودری گفت" ما نباید در مسیری قرار بگیریم که با همدیگر تصادم کنیم؛ این نقطۀ است که ما می خواهیم برآن تاکید کنیم، زیرا به نظرم اگر ما به این مسیر حرکت کنیم، هر دو کشور از هم جدا خواهند شد" و به گفتۀ آقای چودری جدایی دو کشور از همدیگر به نفع هیچ یک آنان نخواهد بود.

اعزاز احمد چودری، سفیر پاکستان در واشنگتن، هشدار داده که تعلیق کمک های واشنگتن برای اسلام آباد دو کشور را از هم جدا می کند

روابط میان واشنگتن و اسلام آباد در سال های اخیر متشنج بوده است. مقامات ایالات متحده ادعا کرده اند که پاکستان اقدامات لازم و کافی را در برابر گروه های تندرو و دهشت افگنی که در قلمرو آن کشور فعالیت دارند، انجام نمی دهد.

رئیس جمهور ترمپ که در ماه آگست ۲۰۱۷ استراتیژی ایالات متحده را برای افغانستان و جنوب آسیا اعلام کرد، از نحوۀ برخورد پاکستان در برابر گروه های دهشت افگن انتقاد کرد و بر اسلام آباد فشار وارد کرد تا در برابر آن گروه ها مبارزه جدی کند.

در آخرین مورد، آقای ترمپ ​در نخستین روز سال ۲۰۱۸ میلادی با انتقاد شدید از پاکستان در تویتر خود نگاشته است که پاکستان جز دروغ و نیرنگ معاملۀ دیگری با امریکا نکرده است.

دونالد ترمپ در تویتر خود نگاشته است "ایالات متحده در ۱۵ ساله گذشته احمقانه بیش از ۳۳ میلیارد دالر به پاکستان مساعدت کرده است و آنان (پاکستان) جز دروغ و نیرنگ به ما چیزی نداده و رهبران ما را احمق فکر کرده اند. آنان به آن دهشت افگنانی پناهگاه امن داده اند که ما با همکاری کم آنان را در افغانستان هدف قرار می‌دهیم. دیگر بس است!"