ایالات متحده تعهد کرده تا از معترضان در ایران حمایت کند و در عین حال سرکوبی اعتراض کنندگان توسط حکوت آن کشور را محکوم کرده است.
اعتراضات ایران وارد هشتمین روز خود شده که در آن تا حال ۲۱ مظاهره کننده کشته شده و بیش از ۱۰۰۰ معترض دیگر، دستگیر شده است.
یک مقام قصر سفید گفته است که ایالات متحده در صدد دریافت معلومات در مورد سرکوبی معترضان است و تلاش می کند تا تعزیرات جدید را بر کسانی وضع کند که مسوول سرکوبی معترضان می باشد.
وزارت خارجۀ ایالات متحده نیز گفته است که در مورد سرکوبی معترضان ایران، "با خیال راحت" نخواهد نشست. در اعلامیۀ وزارت خارجۀ امریکا آمده است که "ما از اقتدار زیاد برخوردار استیم تا کسانی را که مرتکب خشونت علیه معترضان می شوند، در سانسور سهم دارند و یا از مردم ایران دزدی می کنند، آنان را حسابده قرار بدهیم."
در ادامۀ اعلامیه وزارت خارجۀ ایالات متحده خطاب به معترضان ایران آمده است که قربانیان رژیم ایران "شما فراموش نخواهید شد."
تعزیرات جدید
در همین حال، ایالات متحده روز پنجشنبه تعزیرات جدید را بر پنج شرکت وضع کرد که با برنامۀ میزایل های بالستیک تهران ارتباط دارند، اما این تعزیرات ربطی به معترضان ایران ندارد.
وزارت عدلیۀ ایالات متحده با نشر یک اعلامیه گفته است که "تعزیرات آنعده از شخصیت ها را هدف قرار داده است که در برنامۀ میزایل بالستیک ایران دخیل اند و رژیم ایران به عوض رفاه اقتصادی مردم ایران، برنامۀ میزایل بالستیک را در اولویت قرار داده است."
در عین حال، نیکی هیلی، سفیر ایالات متحده در ملل متحد، خواهان نشست اضطراری در مورد اوضاع ایران شده است. اما روسیه و سایر اعضای دایمی شورای امنیت ملل متحد تقاضای امریکا را مورد انتقاد قرار داده گفته اند که اعتراضات در ایران یک موضوع داخلی آن کشور است و ربطی به مسایل صلح و امنیت بین المللی ندارد.
با آنهم سفیر ایالات متحده در ملل متحد، ناوقت پنجشنبه با نشر یک اعلامیه گفت که "جهان شاهد وحشتی بود که در سوریه اتفاق داد و رژیم قاتل آن کشور حقوق اعتراض صلح آمیز مردم آن کشور را نادیده گرفت. نباید اجازه بدهیم که عین قضیه در ایران رخ بدهد."
مظاهرات مردمی در ایران هشت روز قبل آغاز شد و به سرعت در شهر های مختلف و حتی مناطق دور افتادۀ آن کشور گسترش یافت. مشکلات اقتصادی و فساد اداری در حکومت ایران عامل عمدۀ اعتراضات گسترده در شهر های مختلف آن کشور عنوان شده است.
با وجود گسترش اعتراضات مردمی در ایران، مقامات نظامی آن کشور روز پنجشنبه اعلام کردند که اعتراضات ضد حکومتی در آن کشور در حال رنگ باختن است .
عبدالرحیم موسوی، رئیس اردوی ایران، اعتراضات مردمی در ایران را "آتش فتنه" خطاب کرد و از قوای امنیتی ایران به دلیل "فرونشاندان آتش فتنه" سپاس گذاری کرد.
مقامات ایران تلاش کرده اند تا اعتراضات مردمی شهر های مختلف آن کشور را کم اهمیت جلو دهند. عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر داخلۀ ایران شمار معترضان را فقط ۴۲۰۰۰ نفر گفته است و حتی یکی از مقامات سپاه پاسداران ایران شمار مظاهره کنندگان را ۱۵۰۰۰ نفر اعلام کرده است.
اما مقامات استخبارات ایالات متحده هشدار داده اند که تهران در یک چهار راه گیر مانده و اعتراضات هشت روز گذشته را به عنوان بزرگترین نارضایتی مردم ایران پس از اعتراضات ۲۰۰۹ انتخابات ریاست جمهور آن کشور شمرده اند.
حمایت شیرین عبادی از معترضان
شیرین عبادی، برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، ضمن دعوت مردم ایران به ادامه اعتراضات، از ایالات متحده امریکا و جامعه بین المللی خواسته تا با وضع تعزیرات سیاسی علیه دولت ایران، از معترضان ایرانی حمایت کنند.
شیرین عبادی در گفتگویی با خبرگزاری رویترز گفت "صد درصد" از اعتراضات مردم ایران حمایت کرده و از مردم آن کشور خواست با ماندن در جاده ها به مظاهرات مسالمت آمیز و شرکت در نافرمانی مدنی ادامه دهند.
خانم عبادی به صورت مشخص از اعتراض کنندگان خواسته است تا آنان از پرداخت بل برق، گاز و آب خود داری کنند؛ مالیات نپردازند و در نهایت پول های شان را از بانک ها خارج کنند.
خانم عبادی گفت"من از فرزندان عزیزم در پولیس و سپاه می خواهم سلاح هایشان را زمین گذاشته و خواهران و برادرانشان را نکشند. اگر وضعیت کشور بهبود بیابد شما هم از آن نفع خواهید برد."