وزیر مالیهٔ امریکا گفتگو‌ها با صدراعظم چین را ' صادقانه و سازنده' توصیف کرد

از راست به چپ،‌ لی چیانگ، صدراعظم چین، و جنیت یلین، وزیر مالیهٔ امریکا، در بیجینگ، پایتخت چین

ایالات متحده روز جمعه هفتم جون (۱۶ سرطان) گفت که جنیت یلین، وزیر مالیهٔ امریکا، در جریان سفرش به بیجینگ با لی چیانگ، صدر اعظم چین، گفتگو‌های ''صادقانه و سازنده'' داشته است.

وزارت مالیهٔ ایالات متحده با نشر اعلامیه‌ای گفته است که یلین در جریان ملاقات با لی در مورد تمایل ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور امریکا مبنی بر داشتن ''رقابت سالم اقتصادی که به نفع اقتصاد هر دو کشور به شمول کارگران و سرمایه‌گذاران امریکایی باشد'' صحبت کرده است.

بر اساس این اعلامیه، خانم یلین همچنین بر ایجاد ارتباطات نزدیک در مورد "مسایل اقتصاد بزرگ و مالی جهانی و همکاری با یکدیگر به منظور رسیدگی به چالش‌های جهانی از جمله کاهش قرضه در اقتصادهای کم درآمد و نوظهور و تامین مالی آب و هوا" تاکید کرد.

وزیر مالیهٔ ایالات متحده سفر چهار روزهٔ خود به چین را در حالی آغاز کرد که واشنگتن خواهان اصلاحات در دومین اقتصاد بزرگ جهان-چین- است. ایالات متحده همچنین هشدار داده است که متحدین امریکا در برابر آنچه واشنگتن آن را ''اقدامات غیرعادلانهٔ اقتصادی'' یاد می‌کند، مبارزه خواهند کرد.

یلین که روز جمعه در اتاق‌های تجارت ایالات متحده مستقر در بیجینگ، پایتخت چین، صحبت می‌کرد،‌ گفت:‌ "ایالات متحده در صدد جدایی کامل اقتصاد ما نیست. ... جدایی دو اقتصاد بزرگ جهان، اقتصاد جهان را بی ثبات خواهد کرد و مباردت به چنین عمل تقریباََ ناممکن است.''

وزیر مالیهٔ امریکا ضمن تاکید بر اهمیت تجارت و سرمایه‌گذاری با چین نگرانی‌ خود را در مورد موانع ایجاد شده از سوی چین به شمول دسترسی به مارکیت‌های آن کشور بیان کرد و تاکید کرد که چین در ماه‌های اخیر از ابزارهای غیر از مارکیت آزاد و اقدامات تنبیهی در برابر شرکت های امریکایی کار گرفته است.

این در حالی است که بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، واشنگتن بر وضع محدودیت بر دسترسی شرکت‌های چین به ایالات متحده غور می‌کند، موضوعی که می‌تواند چالشی برای وزیر مالیهٔ امریکا در جریان سفرش به میان بیاورد.

روابط ایالات متحده و چین در سال‌های اخیر پرتنش بوده است. این روابط به دلیل مناقشات تجارتی، همه‌گیری کروناویروس، حق ملکیت فکری، بدرفتاری بیجینگ با اقلیت‌های آن‌کشور، به ویژه مسلمانان اویغور، نقض حقوق بشر در چین و رویکرد مستبدانۀ بیجینگ در هانگ کانگ به شدت کشیده شده است.

علاوه بر آن، جاه طلبی بیجینگ در دریای جنوب چین و مناقشۀ آن با تایوان از دیگر مسایلی است که روابط چین و ایالات متحده را به شدت پرتنش ساخته است.

در تهیهٔ این مطلب از خبرگزاری‌های رویترز، فرانس پرس و اسو شیتیدپرس استفاده شده است.