ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بینالمللی گفته است که به عنوان بخشی از تلاشها برای بازاریابی محصولات زعفران افغانستان، خریداران بزرگ را تشویق کرده تا در نمایشگاه بینالمللی پاریس، زعفران این کشور را خریداری کنند.
این اداره ناوقت روز دوشنبه چهارم اکتوبر (۱۴ عقرب) در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است که در نمایشگاه پاریس زمینۀ فروش صدها کیلو زعفران افغانستان فراهم شده است.
بر اساس معلومات ادارۀ انکشاف بینالمللی امریکا، به عنوان بخشی از این تلاشها، یک مشتری عمده سفارش خریداری ۶۰۰ کیلو زعفران افغانستان را در سال داده است.
این اداره افزوده است: "حمایت استراتیژیک ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بینالمللی دستاورد مهمی را در نمایشگاه ۲۰۲۴ پاریس رقم زد: یک مشتری عمده، سالانه خرید ۶۰۰ کیلو زعفران افغانستان را سفارش داد. این دستاورد که ارزش فروش سالانه آن به یک میلیون و ۷۰۰هزار دالر میرسد، جایگاه زعفران افغانی را ارتقا داده، و معیشت افغانان را در کشور بهبود می بخشد."
نمایشگاه ۲۰۲۴ پاریس به تاریخ ۳۰ سپتمبر آغاز شد و تا سوم اکتوبر ادامه یافت.
کشت زعفران برای نخستینبار تقریباً دو دهه قبل در ولایت هرات آغاز شد و این گیاه در حال حاضر، در بیشتر ولایات افغانستان کشت میشود. بر اساس معلومات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۱ تن زعفران در افغانستان تولید شده بود.
زعفران افغانستان از نظر ذایقه شهرت جهانی دارد و انستیتیوت جهانی ذایقه و کیفیت در بلجیم امسال برای نهمینبار لقب بهترین زعفران را به افغانستان داد.
پیش از این، ادارۀ انکشاف بینالمللی ایالات متحده گفته بود که زمینۀ آموزش کشت بهتر زعفران را به بیش از دههزار نفر به شمول هزاران زن کشاورز در هرات فراهم کرده است.
این اداره به تاریخ ۲۱ اکتوبر (۳۰ میزان) گفت که این برنامه آموزشی را تحت نام "برنامه جامع مدیریت آفات" برای ۱۰هزار و ۹۰ کشاورز در هرات برگزار کرده و آنان دربارۀ کشت زعفران و مدیریت پایدار آفات آموزش اساسی دیده اند.
به گفتۀ ادارۀ انکشافی بینالمللی ایالات متحده، سههزار و ۴۵۴ زن نیز از این برنامه آموزشی مستفید شدهاند.
این در حالی است که پیش از این، وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان گفته بود که در شش ماه نخست سال جاری خورشیدی، ۸۰ تن زعفران به ارزش ۲۰.۵ میلیون دالر به کشورهای منطقه و جهان صادر شده است.
آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، با فرستادن یک ویدیو به خبرنگاران گفت که بیشتر زعفران افغانستان به هند، اسپانیا، عربستان سعودی، امارات متحدۀ عرب، امریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا صادر شده است.