در حالیکه اضافه تر از دوماه از انتخابات ریاست جمهوری افغانستان میگذرد، نگرانی مبنی بر گنگ ماندن نتایج آن افزایش یافته است.
یک نظرسنجی تازۀ بنیاد آسیا نشان میدهد که ٨٩درصد افغانها، حامی مذاکرات صلح با طالبان میباشند.
اما اسکات وردن، رئیس برنامه های افغانستان و آسیای میانه در انستیتوت صلح ایالات متحده میگوید، تاخیر در اعلام نتایج انتخابات، روند صلح را "طولانیتر و دشوارتر" میکند.
آقای وردن به صدای امریکا گفته است که: "امیدواریم که بخاطر آیندۀ سیاسی کشور، مذاکرات میان افغان ها به زودی آغاز شود. ولی اگر کسی نداند که چه کسی رئیس جمهور خواهد بود، مذاکرات طولانیتر و مشکل تر خواهد شد."
نظرسنجی بنیاد آسیا در حالی از امیدواری افغانها برای نتایج مطلوب مذاکرات صلح حکایت میکند که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان، امروز (چهارشنبه ۴ دسمبر) وارد کابل شد.
هدف از این سفر آقای خلیلزاد، بحث با رئیس جمهور اشرف غنی روی از سرگیری مذاکرات صلح خوانده شده است.
دنیال فلدمن، نمایندۀ سابق ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان، میگوید که بحران افغانستان راۀ حل نظامی ندارد، ولی برای تامین صلح، حسن نیت در روند مصالحه را ضروری میخواند.
آقای فلدمن به صدای امریکا گفته است که "بحران افغانستان راۀ حل نظامی ندارد...باید یک توافق سیاسی وجود داشته باشد".
این نمایندۀ سابق ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان، افزوده است که "روند مصالحۀ که با حسن نیت صورت گیرد و در آن از سراسر افغانستان نمایندگی شود و حقوق قانونی زنان در آن حفظ شود، چیزیست که میتواند به بهترین وجه صلح را در افغانستان تامین کند".
خروج سربازان خارجی از افغانستان، یکی از شرایط طالبان برای صلح بوده است.
مارک اسپر، وزیردفاع ایالات متحده، به روز دوشنبه گفت که خروج سربازان امریکایی از افغانستان، مستلزم توافق صلح با طالبان نیست.
اما آقای فلدمن میگوید که "باید میان کاهش نیرو و روند صلح یک نوع ارتباط وجود داشته باشد" و می افزاید که حضور سربازان امریکایی در آن کشور، میتواند اهرام فشار واشنگتن در مذاکرات صلح باشد.
Your browser doesn’t support HTML5