طالبان نمی‌توانند صدای ما را خاموش کنند – صدای امریکا

صدای امریکا با نشر اعلامیه‌ای گفته است که حذف رادیو آشنا از روی امواج داخلی در افغانستان، منجر به خاموش و خفه کردن صدای این رسانه نشده و صدای امریکا با نشر خبرها و گزارش‌های معتبر، موثق و جامع به مردم افغانستان ادامه خواهد.

در اعلامیۀ صدای امریکا آمده است که این اقدام طالبان ضربه‌ای به مخاطبان زیادی است که برای خبرها و اطلاعات بدون سانسور به رادیو آشنا گوش می‌دادند.

نشرات رادیویی صدای امریکا و رادیو آزادی از داخل افغانستان و روی امواج قبلی نشراتی متوسط و اف‌ام سر از روز پنجشنبه اول دسمبر (دهم قوس) بر اساس رهنمود وزارت اطلاعات و فرهنگ آن گروه متوقف شده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان در بیانیهٔ کتبی به صدای امریکا گفت: "افغانستان قوانین مطبوعاتی دارد و هر شبکه‌ای که مکرراً این قوانین را نقض کند، امتیاز گزارش‌دهی و پخش در داخل افغانستان از آنها سلب می‌شود."

یولاندا لوپز، سرپرست صدای امریکا گفته است: "حذف صدای امریکا از امواج داخلی ما را خاموش نخواهد کرد. این تنها اهمیت خدمت ما به مخاطبان در داخل افغانستان را افزایش خواهد داد."

رادیو آشنا صدای امریکا تا پیش از وضع این محدودیت از طریق ۱۵ موج اف ام و دو موج متوسط روزانه ۱۲ ساعت – شش ساعت دری و شش ساعت پشتو – از داخل افغانستان نشرات داشت.

در اعلامیهٔ صدای امریکا آمده است که این رسانه با برنامه‌های متنوع، صدای مردم افغانستان را در مورد مسایلی که از سوی طالبان در رسانه‌های داخلی سانسور می‌شود، به گوش جهانیان می‌رساند.

برنامه‌های صدای امریکا موضوعاتی چون انزوای فزایندهٔ حکومت فعلی، وضعیت خفه‌کن صدا و نقض حقوق زنان و دختران در نتیجه سیاست‌های طالبان و بحران مداوم اقتصادی که کیفیت زندگی در افغانستان را کاهش داده است، تحت پوشش قرار می‌دهد.

در اعلامیۀ صدای امریکا آمده است که برنامه‌های صدای امریکا هرهفته به بیش از ۷.۳ میلیون نفر در افغانستان می‌رسد که حدود یک سوم جمعیت بزرگسال افغانستان است و نیمی از مخاطبان از طریق رادیو استند.

اما صدای امریکا از سد مشکل پیش آمده گذشته و نشرات رادیویی خود را از این پس روی موج متوسط ۹۷۲ کیلوهرتز به شنوندگان افغان، از بیرون از افغانستان پیشکش می‌کند.

افزون بر این، نشرات رادیو آشنا به گونۀ منظم در ماهوارۀ صدای امریکا ( کانال ۴۶۹ یاست) و شبکه‌های دیجیتلی این رسانه به شمول وبسایت‌های دری و پشتو و صفحات فیسبوک آن پخش می‌شود. همچنین، صدای امریکا فعالانه در تلاش است تا نشرات خود را از طرق مختلف دیگر به گوش شنوندگان خود در افغانستان و سرتاسر جهان برساند.