صدای امریکا توقف نشرات تلویزیونی این رسانه را توسط طالبان تقبیح کرد

صدای امریکا اقدام طالبان مبنی بر توقف نشرات تلویزیونی این رسانه را در افغانستان تقبیح کرد و خواستار بازنگری در این زمینه شد.

یولاندا لوپز، سرپرست صدای امریکا با نشر اعلامیه‌ای گفت: "از طالبان می‌خواهیم تا در مورد این تصمیم آزاردهنده و اسفبار تجدید نظر کنند."

نشرات تلویزیونی صدای امریکا که به نام "تلویزیون آشنا" از طریق شبکه‌های تلویزیونی طلوع، طلوع نیوز و لمر و پیش از آن برای کم و بیش یک دهه از طریق تلویزیون ملی افغانستان نشر می‌شد، از تاریخ ۲۷ مارچ (هفتم حمل) متوقف شده است.

در اقدام تازۀ طالبان برنامۀ "اتصال" بخش افغانستان صدای امریکا که از طریق تلویزیون شمشاد در افغانستان نشر می‌شد، نیز از نشر باز مانده است.

خانم لوپز گفت: "وضع محدودیت بر محتوای نشراتی که از سوی طالبان اعمال شده است، اقدام غیراخلاقی در برابر آزادی بیان است که مردم افغانستان مستحق [این آزادی] اند."

سرپرست صدای امریکا همچنین ضمن ابراز تاثر و اندوه از این دستور طالبان تاکید کرده است که "تعهد ما به ارایۀ معلومات حقیقی به مردم افغانستان، یکی از کارهایی است که صدای امریکا از طریق تلویزیون، رادیو و انترنت" به آن ادامه خواهد داد.

بخش افغانستان صدای امریکا، ماه‌ها پیش از وضع این محدودیت از سوی طالبان، نشرات ماهواره‌ای خود را آغاز کرد که به گونۀ ۲۴ ساعته افزون بر ماهواره در وبسایت و دیگر بخش‌های انترنتی و دیجیتل دری و پشتوی صدای امریکا نشر می‌شود.

Your browser doesn’t support HTML5

صدای امریکا را در ماهواره چگونه تماشا می‌توان کرد؟

حسیب الکوزی، رییس بخش افغانستان صدای امریکا نیز ضمن ابراز تاسف از این محدودیت نشراتی به بینندگان و خوانندگان صدای امریکا در افغانستان و بیرون از مرزهای این کشور وعده سپرد که با وصف تمام محدودیت‌ها، این رسانه در ارایۀ خبرهای معتبر، موثق و جامع کوتاهی نخواهد کرد.

آقای الکوزی در مورد ابزار جدیدی که علاقمندان این رسانه می‌توانند خبرها و گزارش‌ها را در یافت کنند، در مصاحبه با بخش دری صدای امریکا معلومات ارایه کرد.

صدای امریکا بر اساس منشور نشراتی این رسانه، همواره تلاش کرده است تا مسایل مرتبط به آزادی بیان، حقوق زنان و کودکان، اقلیت‌ها و آزادی‌های مدنی، به شمول حق تعیین سرنوشت و تمثیل ارادۀ مردم را به ویژه در جوامعی که این حقوق نقض و صداهای آزادی بیان و رسانه‌ها خفه ساخته می‌شود، بازتاب داده و این صداها را به گوش جهانیان برساند.

افغانستان نیز در پی حاکم شدن دوبارۀ طالبان، یکبار دیگر شاهد وضع محدودیت گسترده بر حق آزادی بیان، حقوق مدنی، به ویژه حقوق زنان و کودکان و حق آموزش و کار زنان و دختران است و صدای امریکا به مخاطبان خود تعهد می‌سپارد که به پخش گسترده، غیرجانبدارانه و واقعی این رویدادها خواهد پرداخت.

پس از رویکار آمدن طالبان در افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ فضای آزادی بیان و کاررسانه‌ای که به عنوان یکی از دستآوردهای دو دهۀ پسین در آن کشور برجسته شده است، تنگ و تنگتر شده می‌رود.

کشورهای غربی و نهادهای بین‌المللی، به شمول ملل متحد و سازمان‌های مدافع حقوق بشر نسبت به وضعیت آزادی بیان و حقوق بشری در افغانستان زیر سلطۀ طالبان ابراز نگرانی کرده و همواره تاکید کرده اند که اگر طالبان خواستار مشروعیت بین المللی اند باید به این حقوق احترام بگذارند.

در نزدیک به هشت ماه گذشته که طالبان بر افغانستان حاکم شده اند، هیچ کشوری تا کنون حکومت آن گروه را به رسمیت نشناخته است.