اسراییل بیش از ۱۰۰ حملهٔ هوایی را بر تاسیسات نظامی سوریه انجام داد

دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفت که اسراییل روز دوشنبه نهم دسمبر (۱۹ قوس) بیش از ۱۰۰ حملهٔ هوایی را بر تاسیسات نظامی سوریه انجام داد.

این ناظر حقوق بشر گفته است که اسراییل یک مرکز پژوهشی متعلق به کشور‌های غربی را در دمشق، پایتخت سوریه، به ظن ارتباط با تولید سلاح‌های کیمیایی نیز هدف قرار داده است.

رامی عبدالرحمان،‌ رییس دیدبان حقوق بشر سوریه، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "طیاره‌های جنگی اسراییل امروز بیش از ۱۰۰ حمله را انجام داد که شامل مرکز پژوهش علمی برزه می‌شود."

او همچنین از افزایش حملات هوایی اسراییل به هدف تخریب توانایی‌های نظامی حکومت پیشین سوریه خبر داد.

به گفتهٔ‌ رامی عبدالرحمان، تاسیساتی را که اسراییل آماج حملات قرار داده است، شامل دیپو‌های سلاح‌ها در دیر الزور و در نزدیکی میدان هوایی نظامی قمیشلی واقع در شرق سوریه می‌شود.
او گفت که این حملات همچنین قایق‌های نیروی دریایی حکومت پیشین سوریه را در بندر آبی لاذقیه منهدم کردند.

این حملات یک روز پس از آن صورت گرفت که گیدون ساعر، وزیر خارجهٔ اسراییل، در تماس با ژان نویل بارو، وزیر خارجهٔ فرانسه، گفته است که کشورش در مسایل داخلی سوریه مداخله نمی‌کند، اما تاکید کرده که برای تضمین امنیت خود، اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وزارت خارجهٔ اسراییل با نشر پیامی در رسانهٔ اجتماعی ایکس از قول ساعر نوشته است:‌ "امروز با وزیر خارجه فرانسه در مورد وضعیت سوریه و لبنان گفتگو کردم. ما هر دو توافق کردیم که تضمین امنیت اقلیت‌های سوریه مهم است. من همچنین تاکید کردم که اسراییل در سوریه مداخله نمی‌کند، بلکه اقدامات لازم را برای تضمین امنیت خود و شهروندانش انجام می‌دهد."

پیش از این، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) روز یکشنبه گفت که ده‌ها کمپ و عوامل داعش را که شناسایی شده بودند، در مناطق مرکزی سوریه، هدف "حملات دقیق هوایی" قرار داده است.

سنتکام با نشر اعلامیه‌ای در رسانهٔ اجتماعی ایکس نوشته است: "این حملات علیه رهبران، عوامل و اردوگاه‌های داعش به عنوان بخشی از ماموریت جاری جهت نابودی، تخریب و شکست داعش به منظور جلوگیری از انجام عملیات خارجی این گروه تروریستی و اطمینان از اینکه این گروه از وضعیت فعلی سوریه برای احیای خود سواستفاده نکند، در مرکز سوریه انجام شد."

حملات هوایی اسراییل و ایالات متحده در سوریه پس از آن صورت گرفت که بشارالاسد، رییس جمهور پیشین آن کشور، فرار کرد و به تعقیب آن،‌ شورشیان دمشق، پایتخت سوریه، را نیز تصرف کردند.

رژیم اسد در سوریه در حالی سقوط کرده است که شرق میانه از قبل درگیر وضعیت پیچیده چون جنگ میان اسراییل و حماس در غزه و آتش‌بس شکنند میان حزب‌الله لبنان و اسراییل است.

در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.