مهاجرین وزیرستان ساکن در ولایت پکتیکا، در بین خود توافق کردند که هرگاه فامیلی از آنان به مناطق اصلی شان برگردد، به پرداخت پنج میلیون روپیه جریمه محکوم میشود و منزل آن خانواده نیز سوزانده خواهد شد.
آنها پس از آن، این تصمیم را گرفتند که با ختم عملیات "ضرب عضب" اردوی پاکستان در وزیرستان، به جز از قبیلۀ محسود، روند برگشت مهاجرین به مناطق اصلی شان آغاز شد.
مهاجرین ساکن در کمپ ولسوالی برمل میگویند، تا زمانی که اردوی پاکستان تمام پوستههای خود را به ساحاتی که قبلاً وجود داشت، مستقر نسازد، به خانههای شان بر نمیگردند.
حمیدگل ملک مهاجرین وزیرستانی به صدای امریکا میگوید، این توافق بر اساس ساختار قومی به دلیلی صورت گرفته است که در موجودیت سربازان اردوی پاکستان در وزیرستان، سر و مال شان مصؤون نخواهد بود.
او افزود "هر خانوادۀ که این توافق را قبول نکند و قصد رفتن به وزیرستان را داشته باشد، پنج میلیون روپیۀ پاکستانی، جریمه بپردازد، منزل آن خانواده نیز آتش زده میشود و قوم هرگونه ارتباطات را با آن قطع میکند، این توافق میان دو قبیلۀ محسود و وزیر صورت گرفته است".
از حدود ده روز پیش، روند برگشت مهاجرین وزیرستان از ولایت خوست به محلات اصلی شان آغاز شده است که تا اکنون حدود ۱۵۰۰ خانواده این ولایت را ترک کرده اند؛ اما هنوز هیچ خانوادۀ از پکتیکا به مناطق اصلی شان برنگشته است.
دعوت خان یک ملک دیگر این مهاجرین میگوید، مقامات پاکستانی برای جرگه به وزیرستان آمده بودند؛ اما در پیوند به خواستههای آنان هنوز هیچ پاسخی نداده اند.
او افزود "ما قبایل آزادیم، ما نمیخواهیم که تحت نظارت حکومت پاکستان زندگی کنیم، خانههای مسکونی را ویران کردند، ما را بیخانه ساختند، همین قدر بیعزتی کافی است که با ما انجام دادند".
پیش از این، بزرگان قبیلۀ محسود در خوست به صدای امریکا گفته بودند، تا زمانی به وطن شان بر نمیگردند که اردوی پاکستان حاکمیتشان از تمام وزیرستان برنچینند.
در کمپ مهاجرین ولسوالی برمل موسوم به "لمنی"، در حدود شش هزار مهاجر وزیرستانی زندگی میکنند که اکثر خانوادهها برعلاوۀ سردی زمستان و برخی مشکلات اجتماعی، با مشکلات اقتصادی نیز مواجه اند.
هنوز حکومت پاکستان در قبال این تصمیم مهاجرین وزیرستان به صورت رسمی اظهار نظر نکرده است؛ اما دولت افغانستان گفته است که بر اساس اصول جهانی، به کمکها برای مهاجرین وزیرستانی ادامه میدهد.