نگرانی ملل متحد از وضعیت معیشتی میلیون‌ها افغان نیازمند در فصل زمستان

برنامۀ جهانی غذا بار دیگر دربارۀ وضعیت افغان‌های نیازمند در فصل زمستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در حالیکه میلیون‌ها خانواده در این کشور با زمستان سختی مواجه هستند، آنان اکنون توان فراهم کردن غذا و گرم نگهداشتن کودکان شان را ندارند.

این ادارۀ ملل متحد روز دوشنبه ۱۶ دسمبر (۲۶ قوس) گفته است که در زمستان امسال، میلیون‌ها خانواده در افغانستان تنها دو انتخاب دارند. به گفتۀ ملل متحد، این خانواده‌ها باید برای کودکان شان غذا تهیه کنند و یا برای گرم نگهداشتن آنان در فصل سرما تلاش کنند.

به گفتۀ برنامۀ جهانی غذا با افزایش سردی هوا در بخش‌های افغانستان، فقر افزایش یافته و نیازمندی مردم به مواد غذایی بیشتر شده است.

سلطان محمد، یکی از این نیازمندان افغان گفته است که برای گرم‌نگهداشتن کودکان خود ناگذیر است که تا صبح "علف" بسوزاند و یا آنان را به هدف گرم نگهداشتن در آغوش بگیرد.

نگرانی‌ها از گرسنگی در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این، ادارۀ حفاظت از کودکان از وضعیت ناگوار کودکان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که در سال جاری میلادی مشکلات زیادی دامن‌گیر این کودکان شده است.

این اداره در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته بود که بحران اقتصادی، خشک‌سالی‌ پیهم و سرازیر شدن سیلاب‌های دوامدار در افغانستان، زندگی کودکان را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.

بر اساس معلومات این نهاد، با ادامۀ این مشکلات، در حال حاضر بسیاری از کودکان در افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند.

ملل متحد گفته است که اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه می‌کنند.

برنامه جهانی غذا همچنان از تاثیرات خشک‌سالی و سیلاب بر زندگی مردم افغانستان یادآوری کرده و گفته است که اثرات تغییرات اقلیمی بسیاری از خانواده‌ها را مجبور ساخته تا به هدف جستجوی غذا، از محل اصلی شان به مناطق دیگر نقل مکان کنند.

این در حالی است که در تازه‌ترین مورد، دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد (اوچا) از کاهش بودجه برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته که کاهش این کمک‌ها، جان میلیون‌ها افغان را با خطر مواجه خواهد کرد.

اوچا به تاریخ ۲۶ سپتمبر (پنجم میزان) با نشر گزارشی گفت که در حال حاضر، ۲۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و در حال حاضر این کشور با سطوح بلند ناامنی غذایی، افزایش موارد سوتعذیه، آلودگی گستردۀ مهمات انفجاری، شیوع بیماری‌های فصلی، حوادث طبیعی و اثرات تغییرات اقلیمی روبرو است.

به گفتۀ اوچا، با تشدید بحران بشری در این کشور، در حال حاضر، افغانستان حدود ۶.۳ میلیون نفر بیجا شدۀ داخلی دارد که آنان در شرایط بسیار خطرناک به سر می‌برند.