لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: ۷۰۰هزار کودک مبتلا به سوتغذیه در افغانستان به تداوی دسترسی ندارند


سازمان جهانی صحت گفته است که رقم کودکان مبتلا به سوتغذیه در این افغانستان به ۲.۹ میلیون نفر میرسد.
سازمان جهانی صحت گفته است که رقم کودکان مبتلا به سوتغذیه در این افغانستان به ۲.۹ میلیون نفر میرسد.

سازمان جهانی صحت با اشاره به کاهش بودجه کمک‌های بشری در افغانستان، گفته است که در حال حاضر کم از کم، ۷۰۰هزار کودک مبتلا به سوتغذیۀ در این کشور به تداوی حیاتی دسترسی ندارند و این بیماری از کودکان قربانی می‌گیرد.

این سازمان با نشر گزارشی گفته است که تنها در ماه گذشته میلادی ۲۷هزار و ۶۰۰ کودک مبتلا به سوتغذیه باید در شفاخانه‌ها بستری شده و تحت معالجه قرار می‌گرفتند.

پیش از این، سازمان جهانی صحت گفته بود که رقم کودکان مبتلا به سوتغذیه در افغانستان به ۲.۹ میلیون نفر رسیده و از میان، ۸۵۰هزار آن به سوتغذیۀ شدید مبتلا اند.

بر اساس این گزارش، هم اکنون ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان که بیش از نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، به کمک‌های بشری نیاز دارند. به گفتۀ این سازمان، ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان، ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه می‌کنند.

در گزارش آمده که با تشدید بحران بشری در افغانستان، در حال حاضر حدود ۶.۳ میلیون نفر بیجا شدۀ داخلی وجود دارد و آنان در وضعیت ناگوار به سر می‌برند. سازمان جهانی صحت با اشاره به اخراج هزاران مهاجر افغان از پاکستان گفته است که برگشت آنان روند کمک‌رسانی به نیازمندان را تحت فشار قرار داده است.

سازمان جهانی صحت افزوده است: " برنامه پاسخگویی به نیازمندان در سال ۲۰۲۴ با کاهش زیاد بودجه مواجه است و تنها ۷۵۵ میلیون دالر که حدود ۲۵ درصد کل بودجه را تشکیل می‌دهد، به دست آمده است. این در حالی است که ۲۳.۷ میلیون نفر در این کشور [افغانستان] به کمک‌های بشری نیاز دارند."

به گفتۀ این سازمان، به دلیل مشکلات در سیستم صحت و دسترسی نابرابر مردم به خدمات صحی، به ویژه در مناطق روستایی، افغانستان با تهدیدات بیشتری در این راستا مواجه است.

در این گزارش آمده است: "گسترش بیماری‌های ساری، مشکلات روحی و عصبی، سوتغذیه و بیماری‌های غیرساری، میزان مرگ و میر را به گونۀ قابل توجهی افزایش داده است." در این گزارش به تاثیرات منفی بیماری‎‌های چون، اسهالات، سرخکان، پولیو، کانگو یا تب دنگی، کووید۱۹، سیاه سرفه و ملاریا نیز اشاره شده است.

سازمان جهانی صحت با ابراز نگرانی گفته است که با نزدیک شدن فصل زمستان و افزایش سرما در نقاط دوردست این کشور، مشکلات صحی به ویژه بیماری‌های طرق تنفسی در میان بزرگسالان و کودکان بیشتر خواهد شد.

در گزارش آمده است که به دلیل محدودیت‌های طالبان، دسترسی زنان و دختران در بخش‌های این کشور به خدمات صحی محدود شده است.

این در حالی است که در تازه‌ترین مورد، برنامه جهانی غذا گفت که تنها در ماه سپتمبر امسال، برای ۳.۲ میلیون نفر کمک‌های غذایی و معیشتی را فراهم کرده است.

این ادارۀ ملل متحد همچنان برای ۱.۳ میلیون نفر کمک‌های فوری توزیع کرده که از این میان، ۴۲ درصد این کمک‌ها پول نقد بوده است. به گفتۀ ملل متحد کمک‌های نقدی در انتخاب نحوۀ دریافت مواد غذایی به خانواده‌ها کمک بیشتر می‌کند.

بر اساس این گزارش، ملل متحد در جریان ماه گذشته میلادی، برای ۵۲۳ هزار و ۲۳۰ کودک، زنان حامله و مادران شیرده که از بیماری سوتغذیۀ در افغانستان رنج می‌برند، غذای ویژه مغذی فراهم کرده است.

گروه

XS
SM
MD
LG