قصر سفید روز چهار شنبه هشتم سپتمبر (۱۷ سنبله) گفت که ایالات متحده امریکا حکومت به رهبری طالبان را در افغانستان تایید نکرده است.
جین ساکی، سخنگوی قصر سفید، روز چهارشنبه گفت که حکومت به رهبری طالبان یک "حکومت سرپرست" است و به گفته وی، "هیچ یک از اعضای حکومت ایالات متحده امریکا به شمول رییس جمهور یا اعضای تیم امنیت ملی این کشور همچو پیشنهادی نکرده است که طالبان عضو قابل احترام و ارزشمند جامعه جهانی اند.
سخنگوی قصر سفید افزود که طالبان تا اکنون همچو جایگاهی را کسب نکرده اند و برداشت حکومت ایالات متحده امریکا نیز از طالبان چنین نیست.
این در حالیست که قصر سفید دو روز پیش گفت که ایالات متحده امریکا هیچ عجله ای برای به رسمیت شناختن حکومت به رهبری طالبان ندارد و هر گونه اقدام واشنگتن در این راستا، بستگی به اعمال طالبان خواهد داشت.
این اظهارات سخنگوی قصر سفید یک روز پس از آن بیان شد که طالبان کابینهٔ سرپرست خود را که متشکل از اعضای ارشد این گروه است، اعلام کرد و در این کابینه به زنان نه تنها هیچ کرسی وزارت اختصاص نیافته است، بلکه وزارت امور زنان نیز حذف شده است.
موقف روسیه و پاکستان در قبال حاکمیت طالبان
اما روسیه، رقیب ایالات متحده که طالبان را هنوز هم منحیث یک گروه دهشت افگن تلقی می کند، از اشتراک نماینده این کشور در مراسم تحلیف حکومت به رهبری طالبان خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس روسیه، ولنتینا متوی ینکو، رییس مجلس علیای پارلمان این کشور، روز چهارشنبه گفت که حضور روسیه در مراسم تحلیف حکومت به رهبری طالبان به سطح سفارت خواهد بود.
خانم متوی ینکو گفت که ممکن سفیر روسیه در کابل یا یک عضو دیگر سفارت این کشور در این مراسم اشتراک کند و مسکو نماینده بلند رتبهتر از سفیر به این مراسم اعزام نخواهد کرد.
با این حال، پاکستان که از سوی حکومتهای پیشین افغانستان حامی اصلی این گروه تلقی می شد، از اعلام حکومت به رهبری طالبان در افغانستان، استقبال محتاطانه کرد.
وزارت خارجه پاکستان روز چهارشنبه با نشر خبرنامهای گفت که اسلام آباد امیدوار است ساختار جدید سیاسی در افغانستان منجر به هماهنگی تلاشها برای صلح، امنیت و ثبات در این کشور شود و به نیازمندی های توسعه ای و بشردوستانه مردم افغانستان پاسخ دهد.
در این خبرنامه آمده که ساختار جدید سیاسی در کابل به خاطر رفع نیازمندیهای فوری مردم افغانستان ایجاد شده است.
این در حالیست که صد ها زن و مرد دو روز گذشته در اعتراض به آنچه آنان مداخله مستقیم پاکستان در امور داخلی افغانستان خواندند، در شهر کابل مظاهره کردند.
اما وزارت داخله حکومت به رهبری طالبان روز چهارشنبه با نشر خبرنامهای از مردم خواست که در حال حاضر "به هیچ نام و عنوان" تلاش به راه اندازی اعتراضات نکنند.
در این خبرنامه آمده که برای راه اندازی هر گونه اعتراض و مظاهره، باید نخست از وزارت عدلیه مجوز گرفته شود و سپس هدف، شعارهای مظاهره، محل و زمان آغاز و پایان آن حد اقل ۲۴ ساعت پیش با "ادارات مربوطه" شریک ساخته شود.
وزارت داخله حکومت طالبان که حال رهبری آن به سراج حقانی، رهبر شبکهٔ حقانی، سپرده شده است، همچنان هشدار داده است که با اعتراضات و تظاهرات بدون مجوز "برخورد جدی" خواهد شد.
کارشناسان غربی به این باوراند که کابینهٔ طالبان موجب خواهد شد که جامعه بین المللی از به رسمیت شناختن طالبان فاصلهٔ بیشتر بگیرد.
این کارشناسان استدلال می کنند که حضور رهبران شبکهٔ حقانی در کابینهٔ طالبان یکی از دلایلی عمدهٔ است که موجب خواهد شد تا کشور های غربی از به رسمیت شناختن طالبان، دوری بجویند.
تحلیلگران غربی می گوید که روسیه، چین، پاکستان و قطر احتمالا حکومت به رهبری طالبان را به رسمیت بشناسد، اما نه کشور های غربی و حتا عربستان سعودی و امارات که طالبان را در بین سال های ۱۹۹۶ تا اواخر ۲۰۰۱ به رسمیت می شناختند.