خشونت علیه زنان افغان قابل تحمل نیست، کاموند

عباس کاموند معاون سخنگوی سفارت امریکا در کابل

مقامات سفارت امریکا در کابل خشونت علیه زنان را غیر قابل تحمل دانسته می گویند که عاملین خشونت ها علیه زنان باید بازداشت و محاکمه گردند.

عباس کاموند معاون سخنگوی سفارت امریکا، برنامه های آگاهی دهی به مردان و زنان را یکی از راه های کاهش دهندۀ خشونت علیه زنان عنوان می کند.

آقای کاموند که به مناسب کمپاین ۱۶ روزه محو خشونت علیه زنان سخن میزد گفت سفارت امریکا نیز به خاطر کاهش خشونت ها علیه زنان تلاش میکند و در کنار مردم افغانستان خواهد ایستاد.

Your browser doesn’t support HTML5

صحبت ویژۀ آقای کاموند را با سرویس دری صدای امریکا از این لینک شنیده می توانید.

همچنان خلاصۀ صحبت معاون سخنگوی سفارت امریکا در کابل را با فوزیه احسان، می توانید بخوانید.

سوال:

محترم عباس کاموند پروگرام های زیادی طی ۱۲ سال گذشته برای بهبود زندگی زنان در افغانستان انجام و تطبیق شده اما هنوز هم وضعیت خشونت باری که زنان افغان با آن رو به رو اند بهبود نیافته، طوریکه در این اواخر شاهد خشونت های بسیار شدید در برابر زنان استیم، شما دلیل این خشونت ها را در چه میدانید؟

جواب:

هفتۀ جاری، به نام شانزده روز مبارزه به خاطر محو خشونت علیه زنان مسما شده که یک برنامۀ جهانی می باشد.

متاسفانه خشونت یکی از پدیده های تلخ زندگی بشر است که در برابر زن ها در هر دورۀ تاریخ به گونۀ عظیم و حتا نابخشودنی آن صورت گرفته است.

خوشبختانه در قرن اخیر مبارزه علیه خشونت در سرتاسر جهان جریان داشته و افغانستان نیز در چند سال اخیر شاهد آن بوده است.

خشونت علیه زنان یکی از پدیده های بغرنج اجتماعی ما است و یک مبارزه طولانی و همه جانبۀ مرد و زن را می طلبد، بناً در این راستا با مردم افغانستان چنانکه ایالات متحده امریکا در تمام دنیا در این مبازه شریک است؛ سهم خود را ادا میکنیم و آرزومندیم در این زمینه کوتاهی صورت نگیرد.

سوال:

طوریکه شاهد هستید، در این اواخر خشونت های شدید در برابر زنان صورت میگیرد مثال شما شاهد تجاوز بر یک طفل سه ساله دختر در شمال بودین شما چه فکر میکنید این خشونت ها سازمان یافته است؟ کدام انگیزه در عقب آن مثل سایر مسایل افغانستان وجود دارد؟

جواب:

پاسخ صریح و واضحی به سوال شما وجود ندارد. با کدام مطالعۀ که مشخص سازد دلیل خشونت چیست، هم بر نخورده ایم.

فکر می کنم مطالعۀ که بتواند دلایل خشونت علیه زنان، جنایت های عظیم مانند تجاوز بر یک طفل سه ساله را روشن کند، صورت نگرفته ولی تمام خشونت های جسمانی و روانی علیه زنان، از هر نوع و به هر شکل و بهانۀ که باشد، یک جنایت علیه بشریت بوده و آرزومندیم عاملین آن توسط مراجع قانونی بازداشت و مجازات گردند.

اما تنها محاکمۀ جنایت کاران در این عرصه کافی نیست. آگاهی دهی مرد و زن این جامعه یکی از مسایل مهم و اساسی است که باید صورت گیرد.

سوال:

سفارت امریکا در کابل کمک های زیادی به خاطر بهبود زندگی زنان میکند این سفارت در بخش مشخص کاهش خشونت علیه زنان چه کرده و چه میتواند بکند؟

جواب:

این پدیده نیست که یک کاری صورت بگیرد تکمیل شود، باید چندین کار در جامعه صورت گیرد، قانونی به نام محافظت از حقوق زن باید وجود داشته باشد که خوشبختانه در افغانستان ایجاد شده است؛ آگاهی بین زنان برای دفاع از حقوق شان به وجود بیاید که خوشبختانه در سال های اخیر گام های بزرگی در این راستا برداشته شده است؛ تربیه جدید مردان افغانستان که باید در خانواده و جامعه خود خشونت روا ندارند و این از خود بیگانگی بزرگ را باید از خود دور کنند.

در مورد کارهایکه سفارت ایالات متحده در کابل در پهلوی مردم و زنان افغانستان ایستاده است چندی پیش یک برنامه توسط سفارت امریکا توسط اداره انکشافی بین المللی ایالات متحده امریکا اعلام شد که در تاریخ این اداره؛ در تاریخ افغانستان و در تاریخ کمک های که خاص برای زنان که از طریق ایالات متحده امریکا صورت گرفته باشد بی سابقه بوده است.

برنامه پنج ساله پرومو، بناً تمام تلاش امریکا این است تا در پهلوی زنان افغان، در پهلوی مردم افغانستان برای توانمندی زنان اینس کشور گام های عملی و مثمر بردارد.

سوال:

طوریکه یک هفته قبل یک محصل دختر را از فراه فراردادند و بر وی تجاوز گروهی صورت گرفت، تعدادی از خانم ها به این باور هستند که این خشونت ها بخاطری می شود که مانع پیشرفت دختران شوند یعنی این خشونت ها سازمان دهی شده است، از طرف کسانی که می خواهند جلو پیشرفت را بگیرند و ترس ایجاد کنند، شما به چنین چیز باور دارید؟

جواب:

این احتمال وجود دارد، اما این که من به عنوان یک فرد و به عنوان سخنگوی سفارت امریکا این باور سیاسی خود را اعلان کنم ممکن نیست، ولی احتمال وجود دارد و یقینا نیروهای در جامعه افغانستان وجود دارد که بر خلاف آزادی زنان و برخلاف رسیدن زنان به حقوق شان است ولی علاوه بر این انسان های ناآگاه، مجرم و جنایت کاری هم وجود دارند که شاید هیچ دلیل سیاسی و اجتماعی اخلاقی و مذهبی و امثال آن را نداشته باشند و فقط می خواهند جنایت بکنند و شاید این هم یک جنایت باشد.