براین مست، قانونگذار جمهوریخواه در مجلس نماینده گان ایالات متحده می گوید که امریکا با طالبان همکاری زیاد ندارد و اگر طالبان دشمن است وداعش را سرکوب می کند در آن صورت آن گروه دوست ما شده نمی تواند.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در ترکیه، قرار است فردا یکشنبه (۲۴ ثور) برگزار شود. در جریان مبارزات انتخاباتی، کمال قلیچداراوغلو به یک رقیب عمدهٔ رئيس جمهور رجب طیب اردوغان مبدل شده است.
ذکی دریابی، خبرنگار و نویسندۀ افغان میگوید که با مسلط شدن طالبان نهادها و ساختارهای مدافع آزادی بیان در افغانستان از هم پاشید، اما او فعالیت شمار معدود رسانهها در افغانستان را هنوز هم امیدوار کننده خواند. او گفت که آزادی بیان مایۀ ترس برای حکومتهای خودکامه و بنیادگرا مانند رژیم طالبان است.
پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان و خروج قوای خارجی از آن کشور، سفارت ایالات متحده از کابل به قطر منتقل شد و بر اساس توافقی که چندی پیش میان واشنگتن و دوحه امضا شد، قطر از علایق ایالات متحده در افغانستان نمایندگی میکند.
دبی دینگل، عضو دموکرات مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده می گوید که طالبان باید همان رفتاری را که با پسران و مردان دارند، با زنان و دختران افغان نیز داشته باشند.
دستیار پیشین معاون وزارت خارجۀ امریکا میگوید که تلاش انفرادی کشورها برای برقراری ارتباط و معامله با گروه طالبان، مانع تلاشهای موثر جهانی برای ملزم ساختن طالبان به پابندی به موازین حقوق بشر میشود.
رادوسلاو سیکورسکی، نماینده پولند در پارلمان اروپا کمک به افغانها به ویژه زنان افغان را مسوولیت مشترک خوانده و میگوید که اروپا باید برنامۀ ویژه برای کمک به پناهجویان افغان داشته باشد.
حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در امریکا و رییس بخش آسیای جنوبی و مرکزی در انستیتیوت هدسن میگوید که پاکستان به بهترین نحو ممکن از طالبان حمایت خواهد کرد.
ایدی راما، صدر اعظم البانیا به صدای امریکا گفت که کشورش خود را مدیون "دوستان افغان" خود پنداشته و از کمک و مساعدت به آنان دریغ نمیکند.
کریس الکساندر، سفیر پیشین کانادا در افغانستان ضمن انتقاد شدید از سیاست های پاکستان در قبال افغانستان گفت که تصمیم گیرندههای واقعی در میان هیات مذاکره کنندۀ طالبان نه بلکه در اسلام آباد و راولپندی موقعیت دارند.
وزیر خارجۀ پیشین آسترالیا میگوید که بر بنیاد شواهد موجود، طالبان هنوز هم در پی استقرار یک رژیم استبدادی در افغانستان اند و با خروج نیروهای خارجی، دلیلی برای مذاکرۀ جدی با حکومت افغانستان نمیبینند.
ادامۀ مطلب