همزمان با گزارشها از تعطیلی شماری از نمایندگیهای سیاسی کشورهای خارجی به دلیل تهدیدات امنیتی در افغانستان، روسیه میگوید که هیچ برنامهای برای بستن سفارت خود در افغانستان ندارد.
تاس، خبرگزاری رسمی روسیه به نقل از ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ روسیه برای افغانستان به خبرگزاری تاس گزارش داده که کشورش هیچ تصمیمی برای بیرونکردن دپلوماتهای خود از کابل و تخلیه سفارتاش در افغانستان ندارد.
آقای کابلوف در پاسخ به این پرسش که آیا روسیه تصمیمی برای بستهکردن دروازه سفارت خود در کابل دارد یا نه، گفته است: "چنین فکرهای حتا خطور نکرده است."
این در حالی است که روز گذشته یک منبع به صدای امریکا گفت که عربستان سعودی، دپلوماتهایش را به دلیل تهدیدات امنیتی از کابل بیرون کرده و در حال حاضر سفارت این کشور به گونه کامل تخلیه شده است.
این منبع افزود که با رفع نگرانیهای امنیتی، سفارت عربستان سعودی در کابل دوباره فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.
روسیه در حالی بر بازنگهداشتن سفارت خود در کابل تاکید کرده که در ماه سپتمبر ۲۰۲۲ مهاجمان انتحاری در نزدیکی این سفارت در کابل حمله کردند که در آن رویداد، کم از کم دو کارمند این سفارت و چهار شهروند افغانستان کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.
پس از آن، برخی رسانههای محلی افغانستان گزارش داده اند که به دنبال این حمله، سفارت روسیه در کابل فعالیت قونسلی خود را متوقف کرده و تا کنون این روند دوباره از سرگرفته نشده است.
محمد فهیم (نام مستعار) باشنده کابل روز سهشنبه هفتم فبروری (۱۸ دلو) به صدای امریکا گفت که به تازگی دو پسرش را برای ادامه تحصیل به روسیه فرستاده و آنان ویزه خود را از سفارت روسیه در ایران دریافت کردند.
آقای فهیم افزود: "وقتی برای اخذ ویزه به سفارت روسیه در کابل مراجعه کردیم، آنها ما را به سفارت روسیه در ایران و پاکستان راجع کردند."
او افزود که این دو عضو خانوادهاش به ایران سفر کرده و ویزه روسیه را از سفارت آن کشور به دست آوردند. سفارت روسیه در کابل تا کنون در این مورد ابراز نظر نکرده است.
با سقوط کابل به دست طالبان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ بسیاری کشورها سفارتهای شان را در کابل مسدود کردند، اما برخی از کشورهای دیگر به شمول ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیۀ اروپا فعالیت سفارتهای شان را در حال حاضر از دوحه، پایتخت قطر به پیش میبرند.
در این میان، برخی کشورهای منطقه به شمول روسیه، پاکستان، ایران، چین، ترکیه و برخی کشورهای دیگر سفارتهای شان را با حضور طالبان در کابل فعال نگهداشته و به فعالیتهای خود در ماههای اخیر ادامه داده اند.