لینک های دسترسی

Breaking News

کنینگهم: زندانیان رها شدۀ طالب خطری را ایجاد نمی کنند


جیمز کنینگهم، سفیر ایالات متحده در افغانستان
جیمز کنینگهم، سفیر ایالات متحده در افغانستان
سفیر ایالات متحده میگوید، قرارداد استراتیژیک، سربازان امریکایی را مکلف به واکنش مشخص در خصوص کشیدگی مرزی افغانستان و پاکستان نمیکند.

مقامات سفارت ایالات متحده امریکا در کابل می گویند که پنج زندانی طالب تنها بخاطر رهایی یک سرباز امریکای آزاد شده است و مقصد دیگری در رهایی این زندانیان وجود ندارد.

جیمز کنینگهم، سفیر ایالات متحده امریکا در کابل گفت که تلاش ها برای رهایی بو برگدال، سرباز اسیر امریکایی از قید طالبان، از مدت ها پیش آغاز شده بود.

سفیر ایالات متحده گفت که زندانیان رها شدۀ طالب زیر نظارت حکومت قطر بوده و دولت قطر تعهد کرده است که آنان در آینده هیچ خطری را متوجه امنیت ملی امریکا نخواهند کرد.

آقای کنینگهم گفت "خوشحال استیم که امریکا این سرباز را دوباره به دست آورد، هیچ چنین برداشتی وجود نداشته باشد که گویا ما از این طریق بخواهیم از طالبان حمایت کنیم یا آنان را تشویق کرده باشیم."

جیمز کنینگهم افزود که یگانه انگیزۀ این کار، برگرداندن این سرباز امریکایی به کشورش بوده و کدام انگیزه دیگری در قبال این تصمیم وجود ندارد.

حکومت ایالات متحده امریکا به روز شنبه پنج زندانی طالب را که اعضای ارشد این گروه را تشکیل می داد در بدل یک سرباز امریکایی که از حدود ۵ سال به این طرف در اسارت طالبان بسر می برد از زندان گونتانامو رها کرد.

تلاش دیپلوماتیک

سفیر ایالات متحده همچنان در پاسخ به پرسشی در مورد عدم واکنش امریکا به راکت پراگنی پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان گفت که آنان از طریق گفتگو های دیپلوماتیک در این مورد تلاش کرده اند.

سر و صدا هایی در روز های اخیر ایجاد شده است که ایالات متحده امریکا باید به عنوان هم پیمان استراتیژیک افغانستان در برابر حملات هوایی و راکتی پاکستان واکنش نشان دهد.

وزارت خارجه افغانستان نیز روز دوشنبه گفت که بخاطر توقف حملات هوایی و راکتی پاکستان بر مناطق شرقی افغانستان، یادداشت رسمی به سفارت امریکا مقیم کابل فرستاده شده است و مقام های افغان منتظر پاسخ آن اند.

در همین حال سفیر ایالات متحده در افغانستان می گوید که این قرارداد استراتیژیک، نیرو های امریکایی را در خصوص حملات راکتی از پاکستان به خاک افغانستان، مکلفت به واکنش مشخصی نمی کند.

اما سفیر امریکا در کابل گفت از مجرای دیپلوماتیک مدت زیادی است که برای حل این مشکل تلاش می کنند و گفت به این تلاش ها از راه گفتگو و اعمال فشار همچنان ادامه خواهند داد.

با این حال تحلیلگران افغان می گویند که بر اساس قرارداد همکاری های ستراتیژیک که دو سال پیش میان حکومت ایالات متحده امریکا و افغانستان امضا شده،ایالات متحده باید در مقابل این تهدیدات از افغانستان حمایت کند.

نصرالله ستانکزی، استاد حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه کابل می گوید که در یکی از مواد این سند آمده است که "هرگاه افغانستان از جنوب آسیا، آسیایی مرکزی و از غرب آسیا تهدید شود دولت ایالات متحده امریکا به توافق دولت افغانستان از مجرای دیپلوماتیک یا هر اقدام مناسب دیگر به دفع و طرد این حملات می پردازد."

آقای ستانکزی می گوید که مردم افغانستان به ایالات متحده امریکا به عنوان یک دوست و شریک استراتیژیک می نگرند. به باور وی اگر واشنگتن در چنین موارد اقدام نکند، آنکشور اعتبار خود را نزد مردم افغانستان از دست خواهد داد و حضور دراز مدت آن در افغانستان نیز مفهومی نخواهد داشت.
XS
SM
MD
LG