شماری از معتادان درمان شده در ولایت بدخشان می گویند که فروش آزاد مواد مخدر، نبود امکانات برای تداوی و بیکاری سبب شده که آنان دوباره به استعمال مواد مخدر رو آورند.
محمد نسیم ۳۵ ساله، باشنده ولسوالی بهارک ولایت بدخشا که از هشت سال به اینسو به مواد مخدر متعاد است به صدای امریکا گفت که بچهٔ مامایش او را به مواد مخدر معتاد کرد.
او افزود که پس از تداوی در مرکز ترک اعتیاد دولتی در فیض آباد، برای شش ماه از مواد مخدر خود را دور نگهداشت، اما بیکاری و دسترسی آسان به مواد مخدر در بازارها او را دوباره معتاد ساخت.
محمد نسیم گفت: "در شفاخانه دولتی برای ۴۵ روز تداوی شدم. شش ماه مواد نزدم. پس همان بچه مامایم دوباره به همی مواد آغشته ام ساخت. روزانه یک ساعت با کسی کار می کنیم و ۵۰ یا ۱۰۰ افغانی برایم میدهد."
محمد نسیم پدر هفت فرزند، چهار پسر و سه دختر است. او از خانهاش در ولسوالی بهارک فرار کرده و اکنون در کوچه های شهر فیض آباد شب و روز خود را سپری می کند.
او گفت که پیش از اعتیاد در یکی از مسیرهای ولایت بدخشان رانندگی میکرد، اما زمانیکه مالک موتر از معتاد بودن وی آگاه شد، از کار اخراجاش کرد.
نسیم که هنوز هم میخواهد از چنگ اعتیاد رهایی یابد افزود: "دل دارم که بس کنم. یک چیزی باشه یک شفاخانه درست باشد. مجاهدین مواد فروشان را گم کنه ما که مواد نیافتیم... ده روز مریض بودم که نیافتم بس می کنم."
بر بنیاد گزارش ها معتادان زیادی پس از درمان دوباره به اعتیاد رو می آورند. در کنار سایر علل، نگاه منفی خانواده ها و جامعه نسبت به معتادان نیز بر روآوری آنان به استعمال دوباره مواد تاثیر میگذارد. از این رو آگاهان می گویند که ضمن تداوی های داخل بستر، باید روی روان افراد معتاد بیشتر تمرکز شود.