شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان میگوید که کشورش در قرضه فرورفته است و به حالتی رسیده است که گویا همگان میخواهند از آنان دوری کنند.
صدر اعظم پاکستان در یک نشست در اسلامآباد گفت: "امروز اگر ما به کدام کشور دوست میرویم، میگویند که اینها برای خواستن کمک آمده اند. به کسی اگر تلیفون میکنیم، چنین برداشت میکنند که اکنون از ما کمک تقاضا میکنند."
شهباز شریف گفت که کشورش در گذشته نیز با مشکلات اقتصادی دست و گریبان بود، اما سیلابهای اخیر این مشکلات را بیشتر ساخته است.
او سیلابهای جاری در این کشور را بی سابقه خوانده و گفت که زمان رسیدگی به مشکلات "همین اکنون" است.
در اثر بارندگیهای توام با سیلاب، دست کم ۱۴۰۰ نفر، به شمول ۵۰۰کودک جانهایشان را از دست داده، ۳۳ میلیون نفر دیگر از این بارندگیها متاثر شده و نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر خانههایشان را از دست داده اند.
او همچنان بر حکومتهای پیشین انتقاد کرده گفت که در مورد آینده هیچ طرحی نداشتند و اکنون که زمستان در راه است، مردم با کمبود مواد سوخت مواجه اند.
این مقام پاکستانی در جریان مجمع وکلای پاکستان گفت که کشورهای که پاکستان با آنان رقابت داشت، پیشرفت کرده اند اما پاکستان در تلاش به دست آوردن قرضه است.
بر اساس گزارش ها، جنرال قمر جاوید باجوه ، لوی درستیز پاکستان چندی پیش برای دریافت سریعتر قرضهٔ صندوق بین المللی پول از ایالات متحده خواهان کمک شده بود.
این تقاضا در حالی صورت گرفت که افزایش قیمت نفت وارداتی این کشور جنوب آسیا را با کمبود نقدینگی مواجه ساخته و به سمت بحران پرداخت وامهایش کشانده است.
منابع حکومتی پاکستان در اوایل ماه گذشته به شرط افشا نشدن هویت شان به صدای امریکا گفتند که جنرال باجوه با وندی شرمن، معاون وزیر خارجه ایالات متحده، صحبت تیلفونی داشت و در این مورد صحبت کرده است.
در حالیکه پاکستان در جستجوی به دست آوردن قرضه از صندوق بین المللی پول و سایر بانکهای بین المللی میباشد ، بحران اقتصادی و ارزش پولی در این کشور به بلندترین سطح خود رسیده است.
ارزش یک دالر امریکایی به ۲۳۲ روپیه پاکستانی رسیده است.