ایالات متحده روز جمعه نهم فبروری (۲۰ دلو) گفت صرف نظر از اینکه کدام حزب برنده انتخابات پاکستان میشود، امریکا آماده است با حکومت بعدی آن کشور همکاری کند.
وزارت خارجه ایالات متحده با نشر اعلامیهای گفته است که انتظار دارد تا از طریق تجارت و سرمایه گذاری، مشارکت خود را برای حمایت از اقتصاد پاکستان تقویت کند.
در این اعلامیه آمده است: "ما به حمایت از پاکستان برای تقویت ادارات دموکراتیک آن کشور ادامه میدهیم."
بر اساس این اعلامیه، ایالات متحده مایل است تا روابط مردم دو کشور در "چارچوب اتحاد سبز ایالات متحده و پاکستان" مسایل مرتبط به حقوق بشر به شمول آزادی بیان در آن کشور تقویت شود.
این وزارت همچنین گفته است "ما متعهد به تقویت همکاری امنیتی خود و ایجاد یک محیط استیم که صلح، دموکراسی و پیشرفتی را که آنان شایسته آن اند، به دست بیاورند."
در این اعلامیه با اشاره به انتخابات سراسر پاکستان که به تاریخ هشتم فبروری برگزار شد، آمده است که میلیونها شهروند پاکستان به شمول زنان و مردان، اقلیتهای مذهبی و قومی از طریق رای دادن صدای شان را بازتاب دادند.
وزارت خارجه امریکا همچنین حمایت خود را از ناظران ملی و بینالمللی اعلام کرده است، ناظرانی که بر اساس ارزیابی آنان، انتخابات هشتم فبروری با محدودیتهای مختلف از جمله آزادی بیان و گردهماییهای صلح آمیز مواجه بود.
در این اعلامیه آمده است: "ما خشونت، وضع محدودیت برای تمرین حقوق بشر، آزادیهای اساسی، دسترسی به خدمات انترنتی و مخابراتی مرتبط به انتخابات را محکوم میکنیم."
حکومت پاکستان در جریان مبارزات انتخاباتی حزب تحریک انصاف، چندبار خدمات انترنت و تیلفون را در گردهمایی انتخاباتی مختل و یا قطع کرد.
وزارت خارجهٔ امریکا همچنین نگرانی خود را از اتهام مداخله در روند انتخابات بیان کرد. بر اساس این اعلامیه:" ادعایهای مداخله و تقلب باید به صورت کامل تحقیق شود."
در همین حال، دیوید کمرون، وزیر خارجه بریتانیا، گفته است که کشورش در مورد انتخابات پاکستان ''نگرانی جدی'' دارد.
کمرون با نشر اعلامیهای گفته است: ''ما متوجه استیم... که نگرانیهای جدی در مورد عادلانه بودن و عدم فراگیر بودن انتخابات مطرح شده است. ما متاسف استیم که همه احزاب به صورت رسمی اجازه رقابت در انتخابات را نیافتند."
به گفته این دپلومات ارشد بریتانیا، در جریان انتخابات هشتم فبروری، از پروسههای قانونی استفاده شد تا از مشارکت برخی رهبران سیاسی در انتخابات جلوگیری شود.
وزارت داخلهٔ پاکستان روز جمعه گفت که انتخابات آن کشور توام با خشونتها بود و بخش اعظم این خشونتها در مناطق هم مرز با افغانستان صورت گرفته است. بر اساس معلومات وزارت داخله پاکستان، در جریان انتخابات ۶۱ حمله در سراسر آن کشور صورت گرفت.
در تازه ترین رویداد امنیتی، پولیس و حزب تحریک انصاف پاکستان گفته اند که در برخورد میان پولیس و حامیان این حزب دست کم دو نفر روز جمعه کشته شدند.
کمیسیون انتخابات پاکستان روز جمعه نهم فبروری (۲۰ دلو) گفت که کاندیدان وفادار به عمران خان، صدراعظم پیشین آن کشور که در زندان به سر میبرد، بیشترین کرسیهای پارلمان را در بیش از ۵۰ درصد حوزههای انتخاباتی به خود اختصاص داده اند.
نتایج رسمی کمیسیون انتخابات نشان می دهد که نامزدهای مستقلی که از سوی حزب تحریک انصاف پاکستان عمران خان حمایت شده اند، برندهٔ ۴۹ کرسی در انتخابات پارلمانی آن کشور شده اند. حزب مسلم لیگ-نواز برنده ۴۲ کرسی و حزب مردم پاکستان ۳۴ کرسی را به دست آورده است.
پارلمان پاکستان ۲۶۶ کرسی دارد و بر اساس نتایج رسمی کمیسیون انتخابات پاکستان، نامزدان وفادار به عمران خان، برندهٔ بیشتر کرسی در ایالت خیبرپشتونخوا شده اند. اما در انتخابات قبلی، حزب تحریک انصاف بیشتر کرسیها را از ایالت پرجمعیت پنجاب به دستآورده بودند.
گروه