همزمان با نگرانیها از موج تازۀ حملات مرگبار در افغانستان که مسوولیت برخی آن را گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفته است، حکومت طالبان میگوید که داعش در هیچ نقطۀ افغانستان به گونۀ "فزیکی و علنی" حضور ندارد.
انعامالله سمنگانی، معاون سخنگوی طالبان، روز سهشنبه ۲۶ اپریل (ششم ثور) در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجۀ ایران گفت که طالبان برای سرکوب کردن گروههای تروریستی به شمول داعش از "نیروی کافی" برخوردار اند و در مبارزه علیه آنان موفق نیز بوده اند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجۀ ایران، روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی با انتقاد از حکومت طالبان گفت که آنان نتوانسته اند امنیت را در برخی از مناطق افغانستان برقرار کنند.
آقای خطیبزاده با اشاره به حملات اخیر در غرب کابل و مزار شریف گفت که دولت ایران آماده است تا تجربههایش را در امر مبارزه با گروههای "تروریستی" با طالبان شریک کند.
سخنگوی وزارت خارجۀ ایران بار دیگر حملات مرگبار در کابل و مزار شریف را محکوم کرد که در آن نهادهای آموزشی و نمازگزاران مسلمان شیعه هدف قرار گرفتند. او افزود که دولت ایران از عدم تامین امنیت شهروندان اهل تشیع توسط طالبان "متاسف" است.
آقای سمنگانی با فرستادن یک پیام ویدیویی در این مورد به خبرنگاران گفت: "[داعش] پدیدهای که در گذشته به تهدید بزرگ در افغانستان مبدل شده بود، اکنون در هیچ نقطۀ کشور حضور فزیکی و علنی ندارد. حملات بزدلانۀ اخیر به معنای این است که آنان توانایی خود را از دست داده اند."
به گفتۀ سمنگانی، بسیاری از عاملان این حملات در بلخ، ننگرهار و برخی ولایات دیگر توسط طالبان یا از بین برده شده و یا بازداشت شده اند.
انفجاری عصر جمعه ۲۲ اپریل (سوم ثور) در داخل مسجدی در ولسوالی امام صاحب ولایت کندز به وقوع پیوست که منجر به کشتهشدن ۳۳ نمازگزار و زخمی شدن ۴۳ تن دیگر شد.
این حمله مشابه به انفجارهای مرگبار روز پنجشنبه در مسجد سه دکان شهر مزار شریف بود؛ حملهای که در اثر آن دهها نمازگزار شیعه کشته و زخمی شدند. شاخه خراسان داعش مسوولیت آن را بر عهده گرفت.
این در حالی است که روز چهارشنبه ۲۰ اپریل (اول ثور) نیز سه انفجار در غرب شهر کابل رخ داد. یکی آن در مرکز آموزشی ممتاز و دو انفجار دیگر در مقابل لیسۀ عبدالرحیم شهید به وقوع پیوست.
بر اساس فهرستی که به صدای امریکا رسیده است، در آن انفجار دست کم ۱۷ کشته و بیش از ۴۰ تن زخمی شدند. اما وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان شمار کشتهها را شش و زخمیان را ۲۰ نفر اعلام کرده است. بیشتر قربانیان این حملات دانشآموزان بودند.
پیش از این نیز شهروندان مسلمان شیعۀ افغانستان در ولایات کندهار، کندز، کابل، هرات و برخی ولایات دیگر عمدتاً در مساجد هدف حملات انتحاری و بمگذرایها قرار گرفته اند که مسوولیت بیشتر آن را شاخۀ خراسان-داعش به عهده گرفته است.