لینک های دسترسی

Breaking News

رهبران کشور‌های اسلامی در مجمع ملل متحد به خاطر سوزاندن قرآن به غرب تاخت و تاز کردند


ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، هنگام سخنرانی در نشست مجمع عمومی ملل متحد، نسخه‌ای از قرآن را به دست گرفت
ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، هنگام سخنرانی در نشست مجمع عمومی ملل متحد، نسخه‌ای از قرآن را به دست گرفت

شماری از رهبران کشور‌های اسلامی که روز سه‌شنبه ۱۹ سپتمبر (۲۷ سنبله) در نشست مجمع عمومی ملل متحد سخنرانی کردند،‌ از غرب به خاطر سوزاندن قرآن انتقاد کردند و این اقدام را که در زیر نام آزادی بیان صورت گرفته، تبعیض آمیز خوانده و آنرا محکوم کردند.

سویدن در ماه‌های چندین بار شاهد سوزاندن قرآن بود. گرچه حکومت سویدن سوزاندن قرآن را محکوم کرد، مقامات این کشور گفته اند که نمی‌توانند از این گونه اقدامات جلوگیری کنند، زیرا قوانین حاکم بر آزادی بیان از این گونه اقدامات محافظت می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه که برای چندین ماه سویدن را به خاطر استقبال از فعالان کرد که انقره آنان را تروریست می داند، زیر فشار قرار داده است، گفت که کشورهای غربی شاهد ''یک طاعون'' نژادپرستی از جمله اسلام هراسی استند.

ترکیه مانع پیوستن سویدن به پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو بود،‌ اما اردوغان در ماه جولای سال روان میلادی این ممانعت را لغو کرد. با آنهم پارلمان ترکیه تا حالا عضویت سویدن به این پیمان نظامی را تصویب نکرده است.

اردوغان در جریان سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت که '' این [سوزاندن قرآن، نژاد پرسی و اسلام هراسی] به سطح غیر قابل تحمل رسیده است."

رییس جمهور ترکیه افزود:‌ ''متاسفانه سیاستمداران عوام‌گر در بسیاری از کشور‌ها با ترغیب چنین روش‌های خطرناک، هنوز هم به بازی با آتش ادامه می‌دهند."

اردوغان همچنان غرب را متهم کرد که در لفافهٔ آزادی بیان، قرآن سوزی را تشویق می‌کند و چنین روند موجب می‌شود تا این کشورها با دستان خود، آیندهٔ اروپا را تاریک کنند.

سلوان مومیکا که یک مهاجر عراقی است در چند ماه گذشته در چندین اعتراض ضد اسلام، نسخه‌‌های قرآن را در شهر استکهلم، پایتخت سویدن، به آتش کشید، اقدامی که با واکنش و خشم جدی اکثر کشورهای اسلامی به ویژه کشور‌های شرق میانه روبرو شد.

ابراهیم رییسی، رییس جمهور ایران، حین سخنرانی در نشست مجمع عمومی ملل متحد نسخه‌ای از قرآن را به دست گرفت و کشور‌های غربی را به توهین کردن اسلام متهم کرد و تاکید کرد که غرب با ابزار‌های آزادی بیان، افکار عامه را منحرف می‌کند.

رییسی گفت:‌ ''این نخستین بار نیست که کلمات خداوند را می‌سوزانند و گمان می‌کنند صدای ملکوت را برای همیشه قطع کرده‌اند. اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمی‌سوزد و آتش توهین و تحریف حریف حقیقت نخواهد شد.''

رییس جمهور ایران همچنین گفت:‌ ''پشت‌پرده این نفرت‌پراکنی‌ها طراحی بزرگ‌تری وجود دارد و تقلید آن به مقوله آزادی بیان‌ گمراه کننده است."

رییسی افزود: "برخی جریان‌های شوم، ولی قدرتمند راه‌حل را در بحران‌سازی و دشمن‌تراشی می‌بینند و این آپارتاید فرهنگی جامعه مسلمانان خصوصاً مهاجران را هدف قرار داده است. ما بر این باوریم که احترام به ادیان الهی باید از دستور کارهای نظام بین الملل باشد و سازمان ملل با طراحی سازوکاری احترام به ادیان الهی را تضمین کند.

رییسی همچنان به فرانسه اشاره کرده و گفت که این کشور حجاب دختران مسلمان را در مکاتب ممنوع کرده است.

رییسی یک سال پس از آن در نشست مجمع عمومی ملل متحد حضور یافت که نیروهای‌ امنیتی جمهوری اسلامی مظاهرات به رهبری زنان را که پس از مرگ مهسا امینی آغاز شد، به شدت سرکوب کردند.

اعتراضات ضد حکومتی در ایران به تاریخ ۱۳ سپتمبر ۲۰۲۲ پس از آن آغاز شد که مهسا امینی، زن ۲۲ ساله کرد ایرانی از سوی پولیس "گشت ارشاد" ایران به خاطر رعایت نکردن حجاب بازداشت و به پایگاه پولیس امنیت اخلاقی برده شد. او چند ساعت بعد با امبولانس در وضعیت صحی وخیم به شفاخانه منتقل شد و سه روز بعد جان باخت.

شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر که هم با کشور‌های غربی و هم با جهان اسلام روابط نزدیک دارد، در جریان سخنرانی‌اش در نشست مجمع عمومی ملل متحد با اشاره به سوزندان قرآن در کشور‌های اروپایی گفت که عملکرد افرادی که به صورت عمدی حرمت و مقدسات سایرین را به خطر می‌اندازند، نباید به مثابهٔ آزادی بیان پنداشته شود.

آل ثانی خطاب به مسلمانان گفت که امکان ندارد که مسلمانان به خاطر ''یک احمق یا یک فرد مغرض'' که قرآن را می‌سوزاند، تحریک و برانگیخته شوند.

بخش‌هایی از این گزارش از خبرگزاری‌های فرانس پرس و رسانه‌‌های دولتی ایران گرفته شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG