لینک های دسترسی

Breaking News

میلیاردر افغان پلان سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دالری را در افغانستان دارد


میروس عزیزی، سرمایه گذار و مالک عزیزی بانک
میروس عزیزی، سرمایه گذار و مالک عزیزی بانک

میرویس عزیزی، یکی از بزرگترین سرمایه گذاران افغان گفته است که پلان دارد تا در پنج سال‌ آینده به ارزش ۱۰ میلیارد دالر امریکایی در دوبخش عمدهٔ اقتصادی سرمایه گذاری کند.

عزیزی که مالک عزیزی بانک، یکی از بزرگترین‌ بانک‌های خصوصی در افغانستان نیز است،‌ در یک پیام ایکس نوشته است که در نظر دارد تا از جانب شركت عزيزی در طی پنج سال آينده به ارزش ١٠ ميليارد دالر در افغانستان سرمايه گذاری کند.

به گفتهٔ عزیزی اين سرمايه گذاری عمدتاً در بخش‌های انرژی و انتقالات متمركز خواهد بود.

عزیزی در پیام ایکس خود نوشته است :"در بخش انرژی هدف بر تولید ٥٠٠٠ الی ٦٠٠٠ ميگاوات برق و در بخش انتقالات تمرکز بر احداث راه‌های آهن به منظور تشويق تجارت و فعاليت اقتصادی از جمله اهداف اساسی برنامه سرمايه گذاری من در پنج سال آينده خواهد بود."

این کار آفرین گفته است که پروژه‌هایی که در نظر دارد، برای بیشتر از ۱۰۰ هزار افغان شرایط اشتغال را فراهم می‌کند و میلیون‌ها افغان دیگر به صورت غیر مستقیم از این پروژه بهره‌مند خواهند شد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان، نیز در یک پیام ایکس تعهد عزیزی را مبنی بر سرمایه گذاری بی پیشینه در افغانستان تایید کرده است.

مجاهد در پیام ایکس خود نوشته است:‌ ''ميرويس عزيزی تاجر ملی برای شهروندان کشور از یک سرمایه گذاری بزرگ خبرداده و می گوید که وی در آینده نزدیک به هزینه ۱۰ میلیارد دالر روی ایجاد خط آهن و انرژی برق سرمایه گذاری می کند.''

اعلام سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دالری از سوی عزیزی در حالی صورت گرفته است که پس از مسلط شدن مجدد طالبان بر اریکهٔ قدرت،‌ میلیون‌ها شهروند افغانستان با فقر و بیکاری گسترده دسته و پنجه نرم می‌کنند.

در تازه‌ترین مورد، کانی ویگناراجا، دستیار منشی عمومی سازمان ملل متحد و مسوول منطقه‌ای برنامه انکشافی این سازمان در آسیا و اقیانوسیه، گفت که هم اکنون مردم افغانستان روزگار دشواری را سپری می‌کنند.

او گفته است که این وضعیت پس از اگست ۲۰۲۱ به طور قابل توجهی بدتر شده است، به ویژه برای زنان، که اکنون با محدودیت‌های شدیدی در زمینه آموزش و کار روبرو استند.

ویگناراجا افزود: "افغان‌ها با سختی‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کنند. تقریباً ۸۵ درصد مردم افغانستان با کمتر از یک دالر در روز زندگی می‌کنند. تخمین زده می‌شود که محدودیت‌های حقوق زنان به تنهایی بین ۶۰۰ میلیون تا یک میلیارد دالر ضرر اقتصادی داشته باشد".

به گفتۀ ویگناراجا، تازه‌‌ ترین تحقیق این اداره نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی افغانستان از سال ۲۰۲۰ تا اکنون ۲۹ درصد کاهش یافته است و به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

این در حالی است که دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد گفته است که در حال حاضر ۲۳.۷ میلیون افغان به کمک‌های نجات‌دهنده بشری نیاز دارند و نهادهای امدادرسان ۱۷.۳ میلیون نفر آنها را برای دریافت کمک‌ها در سال ۲۰۲۴ در اولویت قرار داده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG