لینک های دسترسی

Breaking News

والدین زهرا دخترشان را تا محاکمه مجرمین دفن نمی کنند


جسد زهرا ۲۴ روزه شد. خانوادۀ وی می‌گوید تا زمانی که عاملان قتل زهرا در محکمه علنی مجازات نشوند، حاضر نیستند خیمه دادخواهی را رها کنند و یا جسد زهرا را به خاک بسپارند.

خشو و خسر زهرا به اتهام قتل زهرا دستگیر شده اند. اما شوهر وی به گفتۀ پولیس فراری است. خانوادۀ زهرا ادعا می کنند که به دلیل نفوذ این خانواده میان پولیس، شوهر زهرا هنوز توقیف نشده است.

مادر و پدر زهرا با پنج فرزند شان ۲۳ روز شد که خیمۀ دادخواهی را در پارک علاءالدین کابل برای دختر ۱۶ سالۀ شان که از سوی خانوادۀ شوهرش سوختانده شده بود، برپا داشته اند.

مادر زهرا با گریه و ناله می‌گوید تا زمانی که قاتلان دخترش مجازات نشود، اینجا را ترک نخواهد کرد و نخواهد گذاشت جسد دخترش را به خاک بسپارند.

او تأکید می‌کند حتا اگر بمیرد بدون مجازات قاتلان دخترش خیمۀ دادخواهی را ترک نمی‌کند.

مادر زهرا می گوید "تا قاتلان را نیاورند به پنجۀ قانون نسپارند جسد زهرا را به خاک نمی‌سپاریم، خیمۀ دادخواهی را بر نمی‌داریم به داخل همین خیمه می‌باشیم. من شش تا طفلک دارم در داخل همین خیمه هستیم. فرش کثیف است، آب نداریم، تشناب نداریم. گشنه و تشنه هستیم در اینحا. طفلک شش ماه من دو روز شد به حالت مرگ مریض است ودر شفاخانه بستر است. به خیمه می‌باشیم تا بمیرم ما از زهرا بهتر نیستیم."

پدر زهرا ادعا می‌کند که شوهر و خانوادۀ شوهر دخترش در لت و کوب و سوختاندن دخترش دست داشته اند.

پدر و مادر شوهر زهرا اکنون در بند پولیس است، اما شوهرش هنوز توقیف نشده است. پدر زهرا تأکید می‌کند که دلیل دستگیر نشدن شوهر زهرا، عدم حاکمیت قانون در غور و نفوذ زورمندان محلی میان پولیس در غور است.

پدر زهرا می گوید "همه با هم در هماهنگی با فامیل‌های که داخل قوماندانی کار می‌کنند پلان ساختند و گفتند زهرا را به آتش بزنید تا گفته شود مثل دخترها در هرات خودکشی کرده تا این قضیه گم شود."

ولی پولیس غور می‌گوید شوهر زهرا فراری است. مصطفی جلال قوماندان امنیه غور گفت "فراری است در ساحۀ ناامن گریخته است. تحت تعقیب پولیس است دوبار عملیات شده است."

نفوذ زورمندان محلی بر پولیس

ویدا ساغری فعال جامعه مدنی به صدای امریکا گفت در غور حاکمیت قانون وجود ندارد و زورمندان محلی با نفوذی که میان پولیس دارند به جزای اعمال شان نمی‌رسند.

خانم ساغری تأکید می‌کند که شوهر زهرا یکی از زورمندان محلی است که میان پولیس غور نفوذ دارد.

ویدا ساغری می گوید "آدم های که در آنجا در پولیس خایین اند کسانی مثل ملا عبدالرحمان، جلیل، عظیم و سارنوال نبی و افراد مثل اینها است. ولی اینها خیلی در آنجا سرشناس اند. همه گی شان در تبانی با مجرمان، آنان را از چنگ قانون فرار می دهند."

قوماندان امنیه غور اما این مسأله را رد می‌کند. وزارت داخلۀ افغانستان نیز می‌پذیرد که شوهر زهرا فراری است ولی پدر و مادر شوهر زهرا به کابل انتقال داده شده اند.

نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله می‌گوید "تقریبأ یک هفته پیش دونفر در پیوند به این قضیه انتقال داده شده اند و دوسیه‌های شان نیز فرستاده شده است."

این در حالیست که روز پیش فعالان حقوق زن ایرانی، امریکایی و افغان در ایالات متحده امریکا برای حمایت از خیمۀ عدالت خواهی زهرا، دادخواهی کردند.

حمیرا قادری استاد پوهنتون و یکی از این دادخواهان در صفحۀ فیسبوک اش نوشته است که این دادخواهی زیر عنوان "حق زندگی را از زنان افغانستان نگیرید" روز پیش صورت گرفته است.

XS
SM
MD
LG