حکومت افغانستان به رسانههای این کشور هشدار داد که اگر در فعالیت های نشراتی خود قوانین دولت و منافع ملی را رعایت نکنند، مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.
فضل احمد معنوی، وزیر عدلیه افغانستان روز سهشنبه ششم جولای (۱۵ سرطان) در "نشست مشورتی برای بهبود کیفیت نشرات و قانونمندی فعالیت رسانهها" گفت که رسانهها باید "خطوط قرمز" را رعایت کنند و از آزادی بیان سو استفاده نکنند.
آقای معنوی افزود: "جاییکه منافع ملی ما به مخاطره میافتد ضرور نیست که زیر نام اینکه آزادی بیان داریم، زیر نام این که ارزشهای دموکراتیک نهادینه شده، سوی استفاده صورت گیرد."
آقای معنوی افزود که شماری از رسانهها در رابطه به تلفات نظامیان افغان و تسلیحات از دست رفتۀ آنان درخواست اطلاعات کرده که جز اسرار نظامی و خلاف قانون است.
ذبیح الله کلیم، لوی سارنوال افغانستان در این نشست گفت که اطلاعرسانی باید نظاممند شود و هشدار داد که در صورت تخلفورزی، رسانههای این کشور مورد پیگرد قرار خواهند گرفت.
او گفت: "قوانین نافذه کشور نشر اخاذی، شایعات بیاساس، توطیه، اخبار غیر واقعی و جانبدارانه که تمامیت ارضی، منافع علیای ملت را آسیب برساند جرم پنداشته و پیرامون آن برخورد جدی با مرتکبین جرایم یاد شده صراحت دارد... پیشنهاد می نماییم تا مکانیزمهای روشن پیرامون چگونگی اطلاعرسانی و نشر محتوا در رسانهها ایجاد گردد."
آقای کلیم تاکید کرد که رسانهها و خبرنگاران در جریان نشرات خود باید متوجه "حساسیت اوضاع و ماهیت جزایی باشند".
در حال حاضر، بیش از سههزار و ۵۰۰ رسانه در وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان ثبت است.
این در حالی است که در جریان ماههای اخیر، اوضاع برای فعالیتهای خبرنگاران محدود و "وخیمتر" شده است.
دو روز پیش، دفتر حمایت کنندهٔ رسانههای آزاد افغانستان (نی) گفت که به دنبال افزایش خشونت و درگیریها در شمال این کشور، فعالیت بیش از ۲۰ رسانه متوقف شده و شماری از رسانهها به درخواست طالبان نشرات میدهند.