لینک های دسترسی

Breaking News

روز ملی خبرنگاران افغان؛ تاکید بر پاسداری از آزادی بیان و رسانه‌ها


مقام‌های افغان آزادی بیان و رسانه‌ها را در دو دهۀ گذشته از دستاوردهای مهم در این کشور عنوان کرده و می‌گوید که حکومت برای محافظت از خبرنگاران و رسانه‌ها در این کشور متعهد است.

محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در پیامی به مناسبت ۲۷ حوت، روز ملی خبرنگاران افغان گفت که حکومت برای رسیدگی به دوسیه‌های خشونت علیه خبرنگاران، تامین امنیت آنان، کمک به صندوق حمایت از خبرنگاران و ایجاد کمیته مشترک حکومت و رسانه‌ها، اقدامات جدی را انجام داده است.

آقای غنی افزود: "من یک بار دیگر بر حمایت از اصل آزادی بیان و حق دسترسی به معلومات تاکید می‌کنم. اطمینان می‌دهم که تحت هیچ شرایطی در پروسۀ صلح حقوق اساسی خبرنگاران آسیب نمی‌بیند."

۲۷ حوت برابر است به روز ملی خبرنگاران افغان و از دو سال به این‌سو، از این روز در کابل و اکثر ولایات افغانستان بزرگداشت می‌شود.

حمدالله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان نیز روز چهارشنبه ۱۷ مارچ (۲۷ حوت) گفت که خبرنگاران افغان در سال گذشته با مشکلات زیادی مواجه شده و مورد حمله قرار گرفتند.

در خبرنامه‌ای این شورا به نقل آقای محب آمده است: "تروریست‌ها، برخی از سازمان‌های استخبارات منطقه‌ و دشمنان افغانستان از فعالیت آزاد خبرنگاران و رسانه‌ها هراس دارند که فعالیت‌های غیر قانونی آن‌ها افشا نگردد. از همین‌رو خبرنگاران و رسانه‌ها را هدف قرار داده و همیشه در تلاش تخریب این دستاوردها استند."

در این حال، عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان در پیامی به این مناسبت گفته است که با وجود تشدید "حملات وحشیانۀ تروریستی" خبرنگاران و رسانه‌ها در ۲۰ سال گذشته، در راستای نهادنیه‌سازی آزادی بیان و تحقق ارزش‌های مردم‌سالاری در این کشور، تلاش‌های زیادی کرده اند.

آقای عبدالله افزوده است: "در گرماگرم مذاکرات صلح، ما متعهد هستیم که از آزادی بیان و رسانه‌های افغانستان با تمام توان دفاع و حراست کنیم."

نگرانی از حملات بر خبرنگاران افغان

کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغان با ابراز نگرانی می‌گوید که در حال حاضر، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان با تهدیدات زیاد امنیتی مواجه اند.

این کمیتۀ گفته است که تنها در حدود چهار ماه گذشته، نه خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در این کشور جان باخته اند.

کمیته مصوونیت خبرنگاران افغان همچنان گفته است که علاوه بر ترورهای هدفمند، همه‌گیری کروناویروس، کار و فعالیت خبرنگاران و رسانه‌ها را در تولید محتوا و اطلاع‌رسانی در این کشور محدود ساخته است.

این کمیته از حکومت افغانستان خواسته که به "معافیت از مجازات" پایان داده و دوسیه‌های قتل خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در این کشور را بررسی کند.

این نهاد پشتیبان رسانه‌ها همچنان از جامعه جهانی خواسته است که از آزادی بیان و دستاوردها در این بخش در گفتگوهای صلح این کشور حمایت و حراست شود.

بر اساس گزارش کمیته مصوونیت خبرگاران افغان در جریان ماه‌های اخیر، به دلیل تهدیدات امنیتی بیش از ۳۰۰ خبرنگار زن وظایف شان را ترک کرده اند.

XS
SM
MD
LG