لینک های دسترسی

Breaking News

شکایت خبرنگاران افغان از آزار و اذیت پولیس و اخراج اجباری از پاکستان 


پولیس پاکستان در حالی ارزیابی معلومات بایومتریک مهاجران افغان
پولیس پاکستان در حالی ارزیابی معلومات بایومتریک مهاجران افغان

شماری از خبرنگاران افغان در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، ادعا کرده اند که با وجود داشتن اسناد قانونی، پولیس این شهر آنان را آزار و اذیت و حتا بازداشت کرده و سپس جبراً از این کشور اخراج می‌کند.

محمد رحیم آریا که پیش از سقوط جمهوریت در ولایت غزنی مصروف خبرنگاری بود، گفت که به تاریخ ۲۴ دسمبر سال ۲۰۲۴ (چهارم جدی) معیاد ویزهٔ وی تمام شد، اما پیش از آن برای تمدید ویزه درخواست داده بود و طی مراحل آن جریان داشت که پولیس وی را از داخل منزل‌اش بازداشت کرد.

او روز پنجشنبه نهم جنوری (۲۰ جدی) به صدای امریکا گفت که اکنون همسر و دو کودک‌اش تنها زندگی می‌کنند.

به گفتهٔ خبرنگاران افغان، پولیس اسلام آباد مهاجران افغان را بازداشت و به کمپ حاجی شهر راولپندی انتقال داده و از آنجا آنان را به مرز تورخم برده و اخراج می‌کند.

آریا گفت: "برای ویزهٔ امریکا درخواست داده‌ام و از سوی سفارت نامه‌‌ای نیز دارم که در آن حکومت پاکستان توافق کرده است که افرادی که برای دریافت ویزهٔ امریکا درخواست داده اند، از سوی پولیس بازداشت نشوند، اما پولیس این سند و روند طی مراحل ویزه‌ام را نادیده گرفته و مرا به حاجی کمپ راولپندی آورده است. خانواده‌ام تنها مانده و من این جا زندانی‌ام."

اخراج اجباری مهاجران افغان پس از آن از اسلام‌آباد شدت گرفت که مقامات این شهر گفتند که در جریان تظاهرات برای رهایی عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، از زندان، ۶۴ شهروند افغانستان را بازداشت کردند.

محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که سر از ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه‌نامهٔ پولیس در شهر اسلام آباد زندگی کنند.

قمر یوسفزی، رییس اتحادیهٔ خبرنگاران پاک افغان در اسلام آباد به صدای امریکا تایید کرد که پولیس در کنار سایر مهاجرین افغان، روند اخراج خبرنگاران افغان را نیز ادامه داده و شماری از خبرنگاران را به زور رد مرز کرده است.

یوسفزی افزود: "درمیان آنعده از خبرنگارانی که نزد ما ثبت نام شده اند، شش خبرنگار که دو خبرنگار زن نیز در آن شامل اند، به تاریخ هفتم جنوری ساعت سه پس از چاشت از طریق تورخم به افغانستان اخراج شدند."

او افزود که معیاد ویزهٔ شماری از این خبرنگاران تمام شده بود و شماری دیگر در انتظار تمدید ویزه‌های شان بودند.

مسوول این اتحادیه اضافه کرد که پولیس اسلام آباد از مهاجران پول اخذ می‌کنند و آنانی که پول نمی‌دهند زندانی شده و به افغانستان اخراج می‌شوند.

اما اشتیاق احمد، آمر حوزهٔ سنگجانی پولیس اسلام آباد این اتهامات را کرده گفت که نه از کسی پول اخذ کرده و نه هم کسی را به گونهٔ غیرقانونی بازداشت کرده است.

او به صدای امریکا گفت: "اگر معیاد ویزهٔ کسی پایان یافته باشد، به آنان ۱۵ روز مهلت می‌دهیم تا ویزه‌های شان را تمدید کنند."

پیش از این نیز مهاجران افغان در پاکستان از آزار و اذیت و اخاذی پولیس شکایت کرده بودند.

عبدالرحیم وزیر، وکیل مدافع و فعال مدنی، می‌گوید که اخراج جبری مهاجران از کشور تخطی از حقوق بشری است.

وزیر گفت: "در منشور ملل متحد در تمام جهان برای حفاظت از مهاجران قانون وضع شده و به اینگونه که از پاکستان زنان افغان به گونهٔ انفرادی اخراج می‌شوند، این اقدام نه تنها در تضاد با مقررات کمیشنری عالی ملل متحد برای پناهندگان قرار دارد بلکه تخطی از قوانین پاکستان نیز است."

حکومت پاکستان در نومبر سال گذشته، روند خروج مهاجران افغان فاقد اسناد را آغاز کرد و این روند هنوز هم ادامه دارد.

بر اساس آمار ملل متحد ۱.۳ میلیون افغان مقیم پاکستان منحیث مهاجر ثبت نام شده‌‌ و نزدیک به ۹۰۰ افغان دیگر کارت هویت شهروندی افغانستان را دارند. ملل متحد تخمین زده است که ۱.۵ میلیون افغان دیگر بدون هیچ گونه مدارک معتبر اقامت، در پاکستان به سر می‌برند. اما مقام‌های پاکستانی ادعا دارند که شمار مجموعی افغان‌های مقیم آن کشور – به شمول کسانیکه مدارک اقامت ندارند – به بیش از چهار میلیون نفر می‌رسد.

گروه

XS
SM
MD
LG