لینک های دسترسی

Breaking News

عفو بین‌الملل به پاکستان: به توقیف خودسرانه و آزار و اذیت مهاجران افغان پایان دهید


عکس آرشیف
عکس آرشیف

سازمان عفو بین‌الملل به رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان در اسلام‌آباد واکنش نشان داده و از مقام‌های آن کشور خواسته است که به بازداشت‌های خودسرانه و آزار و اذیت شهروندان افغانستان پایان دهند.

بابو رام پنت، معاون بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین‌الملل ناوقت روز چهارشنبه هشتم جنوری (۱۹ جدی) با نشر اعلامیه‌ای، از اقدامات پولیس برای بازداشت و اخراج جبری مهاجران افغان به کشور شان انتقاد کرده است.

پنت افزوده است که پولیس پاکستان شب‌ هنگام به محلات بود و باش مهاجران افغان یورش برده و صدها شهروند افغانستان به شمول زنان و کودکان را بازداشت و زندانی کرده است.

به گفتۀ این مقام عفو بین‌الملل، اقدامات اخیر پولیس آن کشور علیه افغان‌ها، بخشی از "سیاست تبعیض‌آمیز بزرگ"‌ دولت پاکستان در برابر مهاجران در داخل این کشور است.

شماری از مهاجران افغان مقیم شهر اسلام‌‌آباد، پایتخت پاکستان، گفته اند که در چند روز اخیر، پولیس پاکستان روند بازداشت و اخراج افغان‌ها را آغاز کرده و با یورش به محل بود و باش افغان‌ها، آنان را بازداشت کرده و جبراً به افغانستان باز می‌گردانند.

معاون بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین‌الملل اضافه کرده که دولت پاکستان به گونۀ خودسرانه سیاست‌هایی را اجرا کرده که این کار، سبب بدتر شدن وضعیت مهاجران افغان در آن کشور شده است.

او علاوه کرده است: "دولت پاکستان به گونۀ مکرر و خودسرانه سیاست‌هایی را وضع کرده است که شرایط شکنندۀ پناه‌جویان افغا‌ن در داخل این کشور را تشدید کرده و این اقدامات سبب شده تا در ۱۵ ماه گذشته، هزاران مهاجر دوباره به افغانستان بازگردند."

این مقام عفو بین‌الملل گفته است که برخورد "نادرست" پولیس با افغان‌ها در اسلام‌آباد، حتا پناهجویانی را که ویزه معتبر دارند، با مشکل مواجه کرده است.

این سازمان از حکومت پاکستان خواسته که با اتخاذ اقدامات فوری برای اطمینان از آزادی تمام مهاجرانی که در زندان به سر می‌برند، به تلاش‌ها برای بازداشت و آزار و اذیت مهاجران افغان پایان دهد.

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد که توسط طالبان اداره می‌شود روز دوشنبه گفت که تا کنون، حدود ۸۰۰ مهاجر افغان، حتا کسانیکه اسناد معتبر اقامت داشته اند،‌توسط پولیس اسلام‌آباد بازداشت و جبراً به افغانستان بازگرداننده شده‌ اند.

توقیف و اخراج اجباری مهاجران در اسلام‌آباد، در روزهای اخیر واکنش‌های زیادی را بر انگیخته است.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان، خواستار توقف بازداشت و اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان شد.

بنیت در پیامی در شبکهٔ اجتماعی ایکس نگاشت: "در خصوص گزارش‌ها از پاکستان در مورد بازداشت‌‌ها و اخراج افغان‌ها، تقاضای خود را به حفاظت و بازگشت ندادن [افغان‌ها] به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر تصریح می‌کنم."

گزارشگر ویژهٔ شورای حقوق بشر ملل متحد همچنان گفت که افغان‌های مهاجر در منطقه شایان "رفتار بهتر" اند. او جامعهٔ جهانی را به تمویل کشورهای میزبان مهاجران و پناهجویان افغان و یافتن راه برای اسکان مجدد آنان ترغیب کرده است.

محسن نقوی، وزیر داخلهٔ پاکستان، به تاریخ ۲۷ نومبر (هفتم قوس) گفت که سر از ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، شهروندان افغانستان نمی‌توانند بدون اجازه‌نامهٔ پولیس در شهر اسلام آباد زندگی کنند.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که حزب تحریک انصاف پاکستان به تاریخ ۲۴ نومبر ۲۰۲۴ تظاهرات را برای آزادی عمران خان آغاز کرد و هزاران نفر را برای برپا کردن تحصن در اسلام آباد گردهم آورد. مقام‌های پاکستانی ادعا کرد که شماری از معترضان حامی عمران خان که بازداشت شده اند، شهروندان افغانستان اند.

بر اساس آمار ملل متحد ۱.۳ میلیون افغان مقیم پاکستان منحیث مهاجر ثبت نام شده‌‌ و نزدیک به ۹۰۰ افغان دیگر کارت هویت شهروندی افغانستان را دارند. ملل متحد تخمین زده است که ۱.۵ میلیون افغان دیگر بدون هیچ گونه مدارک معتبر اقامت، در پاکستان به سر می‌برند. اما مقام‌های پاکستانی ادعا دارند که شمار مجموعی افغان‌های مقیم آن کشور – به شمول کسانیکه مدارک اقامت ندارند – به بیش از چهار میلیون نفر می‌رسد.

پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان شمار زیاد فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر و حقوق زن، خبرنگاران، دگرباشان جنسی، نظامیان پیشین و افغان‌هایی که با نیروهای خارجی در افغانستان همکار بودند، به دلیل هراس از انتقامجویی طالبان و یا هم رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی شان به کشورهای اروپایی و امریکایی به پاکستان رفته اند که برخی از آنان هنوز هم منتظر طی مراحل درخواست‌های پناهندگی شان اند.

گروه

XS
SM
MD
LG