لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: کمک‌های بشری نباید سیاسی‌سازی شود


عکس آرشیف
عکس آرشیف

مقام‌های حکومت طالبان در افغانستان گفته اند که کمک‌های بشری خارجی به مردم افغانستان نباید "سیاسی‌سازی" شود و به گفتۀ آنان پس از توقف کمک‌های خارجی ایالات متحده، فعالیت حدود ۳۰ سازمان غیردولتی در افغانستان متوقف شده است.

در بیش از سه سال گذشته که طالبان بر افغانستان حاکم شده اند، ایالات متحده بزرگترین فراهم کنندۀ کمک‌های بشری به مردم افغانستان بوده است.

دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده، پس از احراز تصدی ریاست جمهوری فرمان صادر کرد که تمام کمک‌های بشری برای ۹۰ روز متوقف شود تا در این جریان بررسی شود که آیا این هزینه‌ها با سیاست مقدم دانستن امریکا یا "امریکا نخست" مطابقت دارد یا نه.

عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد حکومت طالبان به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "گروه‌های امدادرسان یا کشورها نباید از کمک‌های بشری به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند."

حبیب افزوده است که حدود ۳۱ سازمان غیردولتی داخلی و خارجی که از سوی ادارۀ ایالات متحده برای انکشاف بین‌المللی تمویل می‌شدند، فعالیت خود را متوقف کرده اند. این آمار تا کنون مستقلانه تایید نشده است.

با اینحال، شماری از سازمان‌های غیردولتی که در بخش‌های صحت و مساعدت بشردوستانه کار می‌کنند، به خبرگزاری فرانس‌پرس تایید کرده اند که برخی فعالیت‌های آنان تا اطلاع بعدی متوقف شده است.

فضا، کارمند یک موسسۀ غیردولتی در هرات گفته است که مسوولان موسسه به کارمندان گفته است که پروژه‌ها برای ۹۰ روز متوقف شده و کارمندان باید بدون معاش خانه نشین شوند. او افزود که کسی تا کنون برکنار نشده است و ابراز امیدواری کرد که پس از این دورۀ سه ماهه، فعالیت تمام موسسات از سر گرفته شود.

بر اساس فرمان ترمپ، برنامۀ اسکان پناهجویان به ایالات متحده نیز متوقف شده است، اقدامی که هزاران شهروند افغانستان را که واجد شرایط انتقال و اسکان مجدد در ایالات متحده اند، نیز متاثر کرده است.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ که قطع کمک‌های انکشافی کشورهای خارجی را در پی داشت، این کشور درگیر بحران گستردۀ بشری و اقتصادی شده است. اما قطع کمک‌های بشری ایالات متحده این مشکل را اکنون پیچیده تر کرده است.

گروه

XS
SM
MD
LG