لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: جلوگیری از پخش تصاویر زنده‌جان‌ها در رسانه‌ها آغاز شده است


وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز دوشنبه ۱۴ اکتوبر (۲۳ میزان) تعهد کرد که قانونی را تطبیق خواهد کرد که رسانه‌ها را از پخش تصاویر زنده‌جان‌ها منع می‌کند.

سیف‌الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که این قانون به گونهٔ تدریجی تطبیق خواهد شد.

خیبر افزود که به مردم تنها تفهیم خواهد شد که پخش تصاویر زنده‌جان‌ها "مخالف شریعت اسلام" است، اما گفت: "در تطبیق این قانون از جبر کار گرفته نمی‌شود."

در قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان که در سطح بین‌المللی به پیمانهٔ گسترده مورد انتقاد قرار گرفت، مسوولان رسانه‌ها "به نشر مطالب مطابق شریعت، نبودن توهین مسلمان در مطالب و نشر مطالبی که عکس‌های ذی روح در آن نباشد" مکلف شده اند.

با اینحال، مقام‌ها و اداره‌های حکومت طالبان به گونهٔ منظم ویدیوها و عکس‌های رویدادهای مختلف و مقام‌های آن گروه را در شبکه‌های اجتماعی نشر می‌کنند.

خیبر گفت که در بخش تطبیق مواد مرتبط به رسانه‌ها در قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، مقام‌های محلی در برخی ولایت‌ها، به ویژه قندهار، هلمند و تخار، تلاش‌هایی را روی دست گرفته اند.

شماری از رسانه‌ها گزارش داده اند که مقام‌های ریاست امر به معروف و نهی از منکر ولایت تخار روز یکشنبه ۲۲ میزان در دیدار با خبرنگاران و مسوولان رسانه‌های محلی در آن ولایت، دستور منع کامل عکاسی و تهیه گزارش‌های تصویری را داده اند.

مرکز خبرنگاران افغانستان ضمن تایید این خبر و ابراز نگرانی شدید، از طالبان خواسته است تا در مورد این "تصمیم به شدت عقب‌گرایانه" بازنگری کند. این نهاد مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران گفته است که بخش ولایتی تلویزیون ملی در تخار روز گذشته بعد از ابلاغ دستور رییس امر به معروف و نهی از منکر این ولایت به کارش پایان داد و تعطیل شد و رسانه‌های خصوصی نیز تصمیم به توقف نشرات گرفته اند.

خبرگزاری فرانس‌پرس گزارش داده است که مقام‌های امر به معروف و نهی از منکر ولایت غزنی روز یکشنبه خبرنگاران محلی را در آن ولایت احضار کرده و به آنان از تطبیق تدریجی مواد مرتبط به رسانه‌ها در قانون امر به معروف خبر داده است.

دستوری مشابه هفته گذشته در ولایت میدان وردک نیز به رسانه‌ها ابلاغ شد اما تا اکنون اجباری در اجرای آن نبوده است.

یک خبرنگار محلی در ولایت غزنی که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به خبرگزاری فرانس‌پرس گفت که به خبرنگاران رسانه‌های تصویری در غزنی گفته شده است که تصاویر را از فاصلهٔ دور گرفته و رویدادهای کمتری را فلمبرداری کنند تا این کار به روال عادی مبدل شود.

پیش از آن، مقام‌های محلی طالبان در ولایت قندهار، نشرات برخی تلویزیون‌های محلی را متوقف کرده و رسانه‌ها را ملزم به پخش صدا به‌جای تصاویر کرده‌ اند. پیش از آن، پخش صدای زنان از طریق رسانه‌ها در قندهار و هلمند متوقف شده بود.

طالبان در حاکمیت نخست خود بین‌ سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نشرات تلویزیونی و تصویربرداری را به کلی منع کرده بودند.

زمانیکه طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان دوباره در دست گرفتند، حدود ۸۴۰۰ رسانه در آن کشور فعالیت داشت، اما بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، درجریان سه سال حاکمیت طالبان، حدود ۳۰۰۰ رسانه در افغانستان از فعالیت باز مانده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG