دو نهاد حامی خبرنگاران از ادامۀ بازداشت خبرنگاران توسط طالبان ابراز نگرانی کرده و از این گروه خواسته اند که مهدی انصاری، خبرنگار "آژانس خبری افغان" را هرچه زودتر از زندان آزاد کنند.
مرکز خبرنگاران افغانستان ناوقت روز سهشنبه هشتم اکتوبر (۱۷ میزان) با نشر اعلامیهای گفت که این خبرنگار افغان سه روز پیش از غرب کابل توسط افراد استخبارات طالبان بازداشت شده و تا کنون از سرنوشت او هیچ خبری نیست.
این نهاد حامی خبرنگاران گفت: "یک منبع ... که رویداد را از نزدیک پیگیری کرده است، گفت که خانواده و دوستان این خبرنگار که نگران وضعیت او هستند به شماری از مراکز پولیس طالبان در کابل مراجعه کردهاند و در این میان در حوزه ۱۳ پولیس به طور غیررسمی به آنها گفته شده که انصاری را استخبارات بازداشت کرده است."
ادارۀ استخبارات حکومت طالبان تا کنون دربارۀ بازداشت این خبرنگار ابراز نظر نکرده است، اما ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که آنان مهدی انصاری را بازداشت نکردهاند.
در این حال، سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان ادامۀ بازداشتهای خبرنگاران را توسط طالبان نگرانکننده عنوان کرده و گفته است که بر اساس بررسی این سازمان، مهدی انصاری توسط استخبارات این گروه بازداشت و زندانی شده است.
این نهاد گفته است: "این اقدام نه تنها نقض آشکار حقوق خبرنگاران و آزادی بیان است، بلکه تهدیدی جدی علیه امنیت و کار حرفهای خبرنگاران در افغانستان به شمار میرود."
نهادهای حامی خبرنگاران از سازمانهای بینالمللی خواسته اند، فشارهای بیشتر بر طالبان وارد کنند تا این گروه از بازداشت و اذیت و آزار خبرنگاران در این کشور دست بردارند.
نگرانی از بازداشت مهدی انصاری، خبرنگار افغان در حالی مطرح میشود که طالبان در هفتههای گذشته چندین خبرنگار را در کابل و برخی ولایات دیگر بازداشت و زندانی کردهاند.
طالبان هفته گذشته حکمت آرین، مدیر مسوول رادیوی خصوصی "خوشحال" را در ولایت غزنی بازداشت کرده و با گذشت چندین روز، از سرنوشت او هیچ خبری نیست.
سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش ۲۰۲۳ خود گفته است که پس از بازگشت دوبارۀ طالبان به قدرت، علاوه بر مشکلات اقتصادی، فشار بر رسانهها افزایش یافته است و به همین دلیل در دو سال گذشته صدها رسانه مسدود شده و به شمول خبرنگاران زن، کارمندان رسانهای ترک شغل کرده اند.
بر اساس گزارش سازمان گزارشگران بدون مرز، در دوران حاکمیت دوبارهٔ طالبان، از جمله ۵۴۷ رسانه، ۸۰ شبکۀ تلویزیونی، ۱۳۷ شبکه رادیویی و ۱۳ خبرگزاری از فعالیت باز مانده اند.
گروه