به دنبال بازداشت فیضالله جلال، استاد پوهنتون کابل توسط طالبان، برخی از زنان در کابل تظاهرات کرده و خواهان رهایی او شدند.
این معترضان با شعارهای "صدای استاد جلال، صدای مردم است" و رهایی استاد جلال، آرزوی ما است" گفته اند که طالبان با چنین اقدام، نمیتوانند صدای مردم را خاموش سازند.
یکی از این معترضان بازداشت آقای جلال را "غیرقانونی و متعصبانه" خوانده و گفت که آنان امروز در چهار بخشی از شهر کابل دست به تظاهرات زده اند.
این معترضان همچنین گفته اند تا زمانیکه طالبان این استاد پوهنتون کابل را رها نکنند، آنان به تظاهرات خود ادامه خواهند داد.
پس از واکنشهای گسترده به بازداشت آقای جلال، شب گذشته ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان بازداشت فیض الله جلال، استاد پوهنتون کابل را تایید کرد و او را یک شخص "متعصب" خواند.
این سخنگوی طالبان در یک تویت نگاشت که آقای جلال "برای چرندیات خود در رسانههای اجتماعی گرفتار شده است" که "مردم را علیه نظام تحریک میکرد و با آبروی مردم بازی میکرد".
او افزود که بازداشت آقای جلال به این دلیل صورت گرفت که "تا باشد که کسی دیگر از ادرس استاد و دانشمند!!؟ دست به چنین یاوه گویی، شخصیت کشی و هتک حرمت انسانها نزند."
پیش از آن، سازمان عفو بین الملل بازداشت آقای جلال را تقبیح کرده و در یک تویت نگاشته بود که او به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و انتقاد بر طالبان در یک برنامهٔ تلویزیونی، بازداشت شده است.
این سازمان از مقامات طالبان خواسته است تا بدون هیچ گونه شرط و قید آقای جلال را فوراً رها کنند.
پتریشا گاسمن، یک مقام ارشد دیدبان حقوق بشر نیز از طالبان خواسته است تا این منتقد سیاسی را هر چه زودتر آزاد کنند. او با انتقاد از طالبان در یک تویت نگاشته است که این گروه هیچ زمانی "تحمل انتقاد و آزادی بیان" را نداشته است.
فیض الله جلال، تحلیلگر مسایل سیاسی همواره در برنامههای تلویزیونی و رادیویی از کاستیهای حکومت پیشین افغانستان نیز انتقاد میکرد و پس از مسلط شدن طالبان نیز به انتقاداتاش از چگونگی حکومت این گروه ادامه داد.