لینک های دسترسی

Breaking News

عفو بین‌الملل: به جای کلمات تند دربارۀ نقض حقوق بشر در افغانستان، اقدام قوی لازم است


عفو بین‌الملل از سکوت جامعۀ جهانی و عدم اقدامات عملی کشورها انتقاد کرده و در این دادخواست، از همه به ویژه شهروندان افغانستان خواسته است که این نامه را به گونۀ آنلاین امضا کنند.
عفو بین‌الملل از سکوت جامعۀ جهانی و عدم اقدامات عملی کشورها انتقاد کرده و در این دادخواست، از همه به ویژه شهروندان افغانستان خواسته است که این نامه را به گونۀ آنلاین امضا کنند.

سازمان عفو بین‌الملل از جامعه بین المللی خواسته است که برای جلوگیری از نقض حقوق بشر و اقدامات ظالمانۀ طالبان در افغانستان، به جای استفاده از کلمات تند، باید اقدامات قوی روی دست گیرد.

این سازمان ناوقت روز جمعه ۱۸ اکتوبر (۲۷ میزان) در نامه‌ای گفته است که برای بهبود وضعیت حقوق بشری در افغانستان، نیاز است تا برنامه‌های عملی روی دست گرفته شود.

عفو بین‌الملل از سکوت جامعۀ بین المللی و عدم اقدامات عملی کشورها انتقاد کرده و در این دادخواست از همه به ویژه شهروندان افغانستان خواسته است که این نامه را به گونۀ آنلاین امضا کنند.

در این نامه سازمان عفو بین‌الملل از جامعه بین المللی خواسته است که باید سکوت خود را در برابر نقض حقوق بشر در افغانستان بشکند و برای بهبود وضعیت حقوق بشری در این کشور تلاش کند.

به گفتۀ این سازمان، با گذشت بیش از سه سال از حاکمیت طالبان بر افغانستان، آزار و اذیت جنسیتی، شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه و سانسور در این کشور ادامه یافته و پاسخ‌گویی طالبان در این باره، در حد صفر باقی مانده است.

این سازمان اضافه کرده که طالبان در بیش از سه سال پسین، محدودیت‌های شدید بر حق آزادی بیان، تجمع مسالمت‌آمیز و اشتراک سیاسی زنان در افغانستان وضع کرده اند.

به گفتۀ عفو بین‌الملل، در این مدت، زنان و دختران در افغانستان از تمام جنبه‌های زندگی منع شده‌ و سو استفاده‌هایی مانند، شکنجه و بدرفتاری، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدیدشدن‌های اجباری، سانسور و دیگر موارد، بدون هیچ مجازاتی ادامه دارد.

تسلط گروه طالبان بر افغانستان به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ سبب تغییرات عمده در زندگی تمام افغان‌ها شد، اما زنان و دختران این کشور به گونه‌ٔ ویژه با محدودیت‌‌های شدیدی مواجه شده اند.

پیش از این، زنان افغانستان موقف‌های بلند سیاسی داشتند، در مکاتب و پوهنتون‌ درس می‌خواندند، متشبث بودند و در سکتورهای مختلف وظیفه داشتند. اما اکنون به استثنای برخی از سکتورهای معدود،‌ به اکثر زنان افغان گفته شده است که در خانه‌ بمانند.

پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان، مکاتب به روی دانش‌آموزان پسر باز شد، اما در اکثر ولایت‌ها دختران صنف ششم به بالا از رفتن به مکتب محروم شده اند، اقدامی که واکنش‌های گستردۀ بین‌المللی را در پی‌داشت.

گروه

XS
SM
MD
LG