نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان از تمدید ماموریت گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر برای این کشور استقبال کرده و گزارش بعدی ریچارد بنیت دربارۀ تاثیرات منفی قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان بر زنان و دختران افغان را مهم خوانده است.
اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به تاریخ نهم اکتوبر (۱۸ میزان) ماموریت گزارشگر ویژۀ این شورا برای افغانستان را برای یک سال دیگر تمدید کرده کردهاند.
ریچارد بنیت در ماه می ۲۰۲۲ از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عنوان گزارشگر ویژه برای افغانستان تعیین شد. او در طول ماموریت خود چندینبار به افغانستان سفر کرد و گزارش های را دربارۀ وضعیت حقوق بشر به ویژه محدودیتهای طالبان بر زنان و دختران آماده و با اعضای این شورا شریک کرد.
رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان ناوقت روز جمعه ۱۱ اکتوبر (۲۰ میزان) با اشاره به توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر توسط رهبر طالبان گفت که گزارش بعدی بنیت برای ۵۸مین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد مهم است.
امیری در پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نگاشته است: "گزارش بعدی [ریچارد بنیت] برای ۵۸مین نشست شورای حقوق بشر گام مهم در تشریح تاثیرات ویرانگر قانون اخلاق [قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان] خواهد بود که این قانون به دنبال حذف خودمختاری زنان و دختران افغان و ازبینبردن فضای کوچکی است که آنان تلاش کردند، تا برای خود ایجاد کنند."
نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان از تلاشهای ریچارد بنیت به هدف پشتیبانی از حقوق افغانها به ویژه زنان و دختران در این کشور قدردانی کرده و از جامعۀ بینالمللی خواسته است تا در حمایت از او متعهد باقی بمانند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حالی ماموریت ریچارد بنیت را برای یک سال دیگر تمدید کرد، که اخیراً طالبان او را از سفر به افغانستان منع کردند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به تاریخ ۲۰ اگست (۳۰ اسد) در مصاحبه با رسانه آلمانی دویچه ویله، دلیل ممنوعیت سفر بنیت را "تبلیغات" وی علیه حکومت طالبان بیان کرد. مجاهد گفت: "او مسایل جزیی را مطرح میکرد و از مبالغه برای تبلیغ استفاده میکرد."
ریچارد بنیت همواره در گزارشهای خود حکومت طالبان را به تبعیض جنسیتی متهم کرده است. بنیت و سایر کارشناسان شورای حقوق بشر در آخرین اعلامیۀ شان گفتند: "فشار عمدی طالبان بر زنان و دختران، گسترده و سیستماتیک است و به جرایم علیه بشریت از جمله آزار جنسیتی تبدیل شده است. وضعیت به اندازهای وخیم است که به گفتۀ بسیاری از مردم افغانستان مناسبترین عبارت برای توصیف آن آپارتاید جنسیتی است."
اما طالبان به شدت گزارشهای ریچارد بنیت، گزارشگر شورای حقوق بشر ملل متحد را رد کرده و آن را به دور از واقعیت خوانده اند.
گروه