جریان موسوم به "اتحاد فعالان حقوق بشر" مدعی شده که ویدیوهای به دست آمده از داخل یکی از کمپهای پناهجویان در "شهرک بشردوستانۀ ابوظبی" در امارات متحدۀ عرب، نشان میدهد که پناهجویان افغان در وضعیت ناگوار به سر میبرند.
این نهاد ناوقت روز جمعه ۱۳ دسمبر (۲۳ قوس) با نشر گزارشی گفته است که این کمپ پناهجویان افغان که در یک منطقه صنعتی و دورافتاده در ابوظبی، پایتخت امارات متحدۀ عرب قرار دارد، فاقد همه امکانات اولیه برای زندگی است.
به گفتۀ اتحاد فعالان حقوق بشر، در حال حاضر، حدود ۴۵ نفر به شمول زنان و کودکان در این کمپ زندگی میکنند.
این افغانها شامل کسانی اند که همزمان با سقوط افغانستان به دست طالبان، در جریان روند تخلیه توسط ایالات متحده و دیگر کشورهای متحد آن به امارات متحدۀ عرب منتقل شده و از بیش از سه سال به اینسو، در آنجا در بیسرنوشتی به سر میبرند.
در گزارش آمده است: "این کمپ در منطقهای ریگستانی و صنعتی ساخته شده است. هوای آلوده، آب شور و پر از سلفر و غذاهای بیکیفیت روزانه سلامت پناهجویان را به خطر میاندازد. دیوارهای بلند کمپ، که حتی اجازه دیدن فضای بیرونی را نمیدهد، فضایی محدود و خفقانآور ایجاد کرده است."
این نهاد اضافه کرده که ویدیوهای دریافتی از داخل کمپ نشان میدهد که مقامات امارات متحدۀ عرب، مانع تصویربرداری از اعتراضات پناهجویان شده و زنان را به گونۀ آشکار تهدید میکنند.
به گفتۀ فعالان حقوق بشر افغانستان، پناهجویانی که در این کمپ زندگی میکنند، در حال حاضر "اجازه صحبتکردن با رسانهها را ندارند و تلاشهای آنان برای دادخواهی به شمول اعتصاب غذایی، با بیتوجهی کامل مواجه شده است".
در گزارش آمده است که تلاشها برای بازگشت اجباری این پناهجویان به افغانستان وجود دارد که اتحاد فعالان حقوق بشر، آن را در شرایط کنونی، نقض آشکار حقوق بشر و خطر جدی برای امنیت این افراد عنوان کرده است.
فعالان حقوق بشر افغانستان همچنان از مقامهای امریکایی خواسته اند که برای انتقال این پناهجویان افغان به ایالات متحده تلاش کرده و احتمال اخراج آنان به افغانستان جلوگیری کنند.
این در حالی است که سازمان دیدبان حقوق بشر به تاریخ ۱۵ مارچ سال گذشته گفته بود که بین ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ شهروند افغانستان از ۱۵ ماه به اینسو در یکی از کمپهای پناهجویان در "شهرک بشردوستانۀ ابوظبی" در امارات متحدۀ عرب در بازداشت به سر میبرند.
این سازمان در گزارشی بازداشت این پناهجویان افغانستان را توسط مقامات امارات متحدۀ عرب "خودسرانه" خوانده و از این عملکرد آنان انتقاد کرده بود. این سازمان همچنان گفته بود که این شهروندان افغانستان در کمپ ابوظبی از افسردگی و دیگر بیمارهای روانی رنج میبرند، مشاوران حقوقی ندارند و کودکان شان از خدمات آموزشی محروم اند.
بر اساس گزارشها، پس از نشر این گزارش، کشورهای مهاجرپذیر به شمول کانادا برای اکثر این پناهجویان اسکان داده و اما شمار دیگر آنان هنوز در این کمپ منتظر رسیدگی به پروندههای مهاجرتی شان اند.
گروه