لینک های دسترسی

Breaking News

آستن: القاعده ممکن در تلاش برگشت به افغانستان باشد


لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا گفته است در پی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان و به قدرت رسیدن طالبان، ممکن شبکۀ القاعده تلاش کند که دوباره در افغانستان احیا شود.

آقای آستن روز پنجشنبه نهم سپتمبر (۱۸ سنبله) در صحبت با گروهی از خبرنگاران در کویت گفت که ایالات متحده آماده است تا از برگشت القاعده در افغانستان و تهدید آن گروه تروریستی علیه امریکا جلوگیری کند.

او گفت: "فکر می‌کنم تمام جامعه [جهانی] به نحوی ناظر اند که چه اتفاق می‌افتد و آیا القاعده توانایی احیای مجدد را در افغانستان دارد یا خیر. به طالبان خاطر نشان کرده ایم که از آنان توقع می‌رود که به چنین چیزی اجازه ندهد که به وقوع بپیوندد."

بر اساس توافقنامه‌ای که در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ میان طالبان و امریکا در قطر امضا و منجر به خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان شد، طالبان تعهد کرده‌اند که روابط خود را با گروه‌های دهشت افگن قطع کرده و اجازه نخواهند داد که از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده شود.

وزیر دفاع ایالات متحده تاکید کرد که نظامیان امریکایی این توانایی را دارند تا با استفاده از قابلیت فوق افق، تهدیدات برخاسته از افغانستان را با انجام حملات از بیرون از مرزهای افغانستان مهار کند.

آقای آستن گفت که طبیعت القاعده و گروه دولت اسلامی اینست که تلاش می‌کنند جایی برای احیای مجدد پیدا کنند؛ حالا آنجا سومالیا باشد یا کدام جای دیگر.

درست ۲۰ سال پیش از امروز، به تاریخ ۱۱ سپتمبر ۲۰۰۱ عمال عرب‌تبار القاعده چهار طیارۀ مسافربری را ربودند و دو طیاره را به برج‌های مرکز تجارت جهانی در شهر نیویارک و یکی دیگر آن را به مقر وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) تصادم دادند و طیارۀ چهارم نیز در یک کشتزار در شهر شنکسویل ایالت پنسلوانیا سقوط کرد که در این حملات نزدیک به ۳۰۰۰ نفر کشته شدند.

پس از این رویداد، جورج بش، رییس جمهور پیشین امریکا از گروه طالبان خواست تا رهبران القاعده به شمول اسامه بن لادن را که گمان می‌رفت با حمایت طالبان در افغانستان پنهان شده اند، به امریکا بسپارد، اما امتناع طالبان از انجام اینکار سبب شد که به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۰۱ نظامیان امریکایی به حمایت نیروهای بریتانیایی حملات هوایی را بر رژیم طالبان آغاز کنند. این حملات منجر به فروپاشی رژیم طالبان شد.

با آنکه در جریان دو دهه حضور نظامی امریکا در افغانستان، شبکۀ القاعده در آن کشور به شدت قلع و قمع شده است، به قدرت رسیدن دوبارۀ طالبان پرسش‌هایی را در مورد ظهور و انسجام دوبارۀ این شبکه در افغانستان خلق کرده است.

XS
SM
MD
LG