حکومت آسترالیا اعلان کرد که ۱۵۰۰۰ پناهجوی افغان را در مدت چهار سال آینده در چارچوب برنامه ویزۀ بشری و تضمین مالی یا "سپانسرشپ" توسط اعضای فامیل افغانهای مقیم آسترالیا میپذیرد.
به دههزار متقاضی در چارچوب برنامهای بشری وبه پنج هزار نفر دیگر به اساس علایق فامیلی ویزه داده خواهد شد.
الکس هاک، وزیر مهاجرت، تابعیت، خدمات مهاجرت و امور تنوع فرهنگی آسترالیا گفت که افزایش در رقم مهاجرین افغان به آسترالیا با توجه به وضعیت بشری کنونی در افغانستان و مسوولیتپذیری آسترالیا در قبال این وضعیت، اتخاذ شده است. آسترالیا در ماه اگست سال گذشته اعلان کرده بود که ۳۰۰۰ پناهجوی افغان را میپذیرد.
آقای هاک به روز جمعه ۲۱ جنوری (اول دلو) درصفحه تویترش نگاشته است: "من امروز اعلان کردم که حکومت آقای سکات موریسن به دلایل بشری و علایق فامیلی برای ۱۵۰۰۰ افغان ویزه مهاجرت فراهم خواهد کرد. آسترالیا به کسانیکه با نیروهای دفاعی ما و مامورین وزارت خارجه کار کرده اند و به شمول زنان و دختران به اقلیتهای دیگر اولویت خواهد داد."
او افزود که آسترالیا برای پذیرش سههزار افغان اظهار آمادگی کرده بود که این رقم در حال حاضر به ۱۵۰۰۰ نفر افزایش یافته است. این مقامات آسترالیایی علاوه کرد که حکومت، روی روند طی مراحل ویزه نظارت خواهد کرد و ممکن درسالهای آینده این رقم را افزایش دهد.
وزارت امور داخله آسترالیا میگوید که به نمایندگی از ۱۴۵هزار افغان تا کنون، ۳۲هزار و ۵۰۰ درخواست ویزه بشری دریافت کرده است.
حکومت آسترالیا میگوید که در چارچوب برنامه ویزه بشری به کتگوری های ذیل اولویت داده میشود:
- افغانهای که با نیروهای آسترالیایی و مامورین ملکی آنکشور کار کرده اند و اعضای خانواده آنان
- افغانهای که حال و در گذشته به آسترالیا به دلایل بشری مهاجر شده اند و اعضای خانواده آنان
- افغانهای که با نهادهای غیردولتی آسترالیایی کار کرده اند و یا هم در پروژهای کار کرده اند که از طرف حکومت آسترالیا و یا کدام کشور عضو ایتلاف به رهبری امریکا تمویل میشد
- زنان، دختران، اقلیتهای نژدای، همجنسگرایان/ دگر باشان ( LGBTQ+)
قرار است وزیر امور مهاجرین آسترالیا درهفتههای آینده در این مورد با جوامع افغان مقیم آسترالیا نیز نشستهای متعددی داشته باشد.
این در حالی است که در ماه اگست سال گذشته در بزرگترین عملیات تخلیه از میدان هوایی کابل به دنبال تسلط طالبان بر افغانستان، بیش از ۱۲۰ هزار نفر از افغانستان تخیله شدند که قسمت بیشتر شان به امریکا و کشورهای اروپایی انتقال داده شدند.
امریکا میگوید که به خروج اتباع خود و افغانهای معروض به خطر از افغانستان همچنین متعهد است، اما در حال حاضر، روند تخلیه به کندی به پیش میرود.