لینک های دسترسی

Breaking News

بلینکن در تلاش برای آتش‌بس در غزه به مصر سفر می‌کند


انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده

انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، روز سه‌شنبه ۱۷ سپتمبر (۲۷ سنبله)‌ یک بار دیگر راهی شرق میانه می‌شود تا با شرکا عمدهٔ خود در منطقه در مورد پیشنهاد جدید آتش‌بس میان اسراییل و گروه حماس صحبت کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا،‌ روز دوشنبه به خبرنگاران گفت:‌ "ما به تعامل با شرکای خود در منطقه، به ویژه با مصر و قطر، در مورد اینکه این پیشنهاد شامل چه مواردی است، ادامه می‌دهیم."

ایالات متحده تا حال جدول زمانی را برای پیشنهاد جدید ارایه نکرده است اما مقامات امریکایی گفته‌‌ اند که به زودی ارایه خواهد شد.

مقامات ایالات متحده گفته‌ اند که در پیشنهاد جدید تلاش صورت می‌گیرد تا اختلافاتی که سبب بن‌بست میان اسراییل و حماس شده، راه حل پیدا شود و در نهایت گروگان‌های باقی‌مانده که هنوز هم در اسارت حماس به سر می‌برند، آزاد شوند.

به گفته میلر، بلینکن در جریان سفراش به مصر با بدرعبد العاطی، وزیر خارجهٔ مصر، و سایر مقامات آن کشور در مورد تلاش‌‌ برای برقراری آتش‌بس در غزه، تضمین آزادی همه گروگان‌‌ها، کاهش رنج مردم فلسطین و کمک برای ایجاد امنیت در منطقه صحبت خواهد کرد.

پس از حملهٔ حماس بر جنوب اسراییل در هفتم اکتوبر سال گذشته، این دهمین بار است که بلینکن به شرق میانه سفر می‌کند. اما این‌بار به اسراییل نمی‌رود.

بلینکن اوایل صبح دوشنبه با یاییر لاپید،‌ رهبر مخالف حکومت و صدراعظم پیشین اسراییل، ملاقات کرد.

لاپید پس از ملاقات در وزارت خارجهٔ امریکا به خبرنگاران گفت که اسراییل به توافق آزادی گروگان‌ها و پایان جنگ در غزه نیاز دارد و تاکید کرد که "هیچ روند سیاسی و آشفتگی نباید این توافق را متاثر بسازد.'' او همچنین از ایالات متحده خواست که به گروه حماس اجازه ندهد که ''توافق گروگان‌ها را کنار بگذارد.''

لا پید گفت: ''اسراییل به عنوان یک ملت شفا نخواهد یافت، مگر اینکه [گروگان های باقی مانده] را به خانه برگردانیم. این [آزادی گروگان‌ها] برای موجودیت ما ضروری است.

سفر بلیکن به شرق میانه در حالی صورت می‌گیرد که یحیی سنوار، رهبر گروه حماس،‌ روز دوشنبه گفت که گروه زیر امرش در منطقه، منابع را در اختیار دارد تا جنگ فرسایشی طولانی را بر ضد اسراییل در نوار غزه ادامه بدهد.

سنوار گفت: "ما خود را برای یک جنگ فرسایشی طولانی آماده کرده‌ایم." او در نامه‌ای به حوثی‌های یمن، گفته است که گروه‌های همسو با ایران در غزه و سراسر منطقه پس از ۱۱ ماه جنگ "اراده سیاسی دشمن" را در هم خواهند شکست.

سینوار در این نامه خطاب به شورشیان حوثی یمن گفته است: ''تلاش های مشترک ما با شما و گروه هایی در لبنان و عراق، این دشمن [اسراییل] را در هم می شکند و سبب شکست آن می شود.''

در همین حال، انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد، روز دوشنبه به خبرگزاری فرانس پرس گفت که هیچ چیزی مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین را توجیه نمی‌کند.

گوتیرش گفت:‌ ''ما همه حملات تروریستی حماس را و گروگان‌گیری آنرا محکوم می‌کنیم. این حمله به طور مطلق تخطی از قوانین بین المللی بشری بود. اما حقیقت این است که هیچ چیزی مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین را توجیه نمی‌کند.''

حملات انتقامجویانۀ اسراییل بر غزه پس از آن آغاز شد که جنگجویان حماس در جریان حملۀ هفتم اکتوبر سال گذشته بر اسراییل، به گفتهٔ مقام‌های اسراییلی، حدود ۱۱۹۸ نفر عمدتاً غیرنظامیان را کشته و ۲۵۱ نفر دیگر را گروگان گرفتند. گروه حماس هنوز هم کم و بیش ۱۰۰ گروگان را در اسارت خود دارد که به گفتهٔ مقامات اسراییلی ۳۹ گروگان در جریان جنگ کشته شده‌اند.

وزارت صحت غزه بدون تفکیک نظامیان از غیرنظامیان گفته است که از آغاز عملیات نظامی اسراییل در غزه،‌ دست‌کم ۴۱۲۲۶ نفر در حملات اسراییل کشته شده‌ اند.

گروه

XS
SM
MD
LG