لینک های دسترسی

Breaking News

مک‌کال: بلینکن در مورد روند خروج از افغانستان به قانونگذاران کانگرس امریکا گواهی می‌دهد


مایکل مک‌کال، رییس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در یک جلسۀ استماعیه در مورد روند خروج نظامیان امریکایی از افغانستان
مایکل مک‌کال، رییس کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در یک جلسۀ استماعیه در مورد روند خروج نظامیان امریکایی از افغانستان

کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده گفته است که انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ امریکا، توافق کرده است تا در مورد روند خروج ایالات متحده از افغانستان به قانونگذاران کانگرس گواهی دهد.

این کمیتۀ از بلینکن خواسته بود که به تاریخ ۲۴ سپتمبر در مورد روند خروج امریکا از افغانستان گواهی دهد، اما وی در این جلسه حضور نیافت و اعضای جمهوریخواه این کمیته خواستار پیگرد بلینکن به اتهام "اهانت به کانگرس" شدند.

کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده روز سه شنبه ۲۶نومبر (ششم قوس) با نشر پیامی در شبکۀ ایکس نگاشته است که مایکل مک‌کال، رییس این کمیته، موفق شده است تا تاریخی را برای گواهی‌دهی بلینکن مشخص کند.

در این پیام از قول مک‌کال نگاشته شده است: "باور دارم که گواهی وی [بلینکن] تا حدی پاسخگویی و شفافیت را که از دیر زمان انتظار آن می‌رفت، برای مردم امریکا، متحدان افغان ما و خانواده‌های ستارۀ طلایی [نظامیان کشته شدۀ] ما فراهم می‌کند."

مک‌کال گفته است: "مشتاقانه منتظر شنیدن شهادت او [بلینکن] و طرح کردن پرسش‌های تند از وی استم تا جمهوری‌خواهان مجلس و حکومت بعدی را کمک کند تا اطمینان حاصل کنند که دیگر هرگز چنین چیزی تکرار نشود."

با آنکه در این پیام ایکس، تاریخ دقیق جلسۀ گواهی‌دهی بلینکن تذکر داده نشده است، شبکۀ خبری فاکس از قول یک سخنگوی کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان نگاشته است که وی به تاریخ ۱۱ دسمبر (چهارم جدی) در این جلسه حضور خواهد یافت.

وزارت خارجۀ ایالات متحده و شخص بلینکن تا زمان نشر این گزارش در این مورد چیزی نگفته اند.

بلینکن دو روز پیش از استماعیۀ ۲۴ سپتمبر با ارسال نامه‌ای به مک‌کال نگاشته بودکه به دلیل مصروفیت پالیسی‌های خارجی امریکا، نمی‌تواند در روز تعیین شده، در مجلس نمایندگان حاضر شود. او در پی مواجه شدن با اتهام "اهانت به کانگرس" نامۀ دیگر به مک‌کال فرستاد و در آن نگاشت که از این تصمیم وی "به شدت ناامید" شده و از وی خواسته بود تا با "حسن نیت" در جستجوی راه حل این مسله باشد.

همزمان با تشدید تقابل میان کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان و وزیر خارجهٔ ایالات متحده، دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، هم در کارزارها و مناظرات انتخاباتی و هم پیش از آن حکومت جو بایدن و کاملا هریس را به "ناکامی" در روند "پرهرج و مرج" خروج امریکا از افغانستان متهم کرده بود.

وزارت خارجۀ ایالات متحده گفته است که بلینکن از آغاز تحقیقات کانگرس در مورد روند خروج امریکا از افغانستان، تا کنون ۱۴ بار در مورد خروج‌ نیروهای امریکایی از افغانستان شهادت داده که شامل چهار بار در کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان می‌شود.

با وصف انتقاد جمهوریخواهان، رییس جمهور بایدن همواره از تصمیم‌اش مبنی بر خروج قوای امریکایی از افغانستان دفاع کرده است.

در تازه‌ترین مورد، بایدن در سخنرانی در نشست سالانۀ مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: "این تصمیم دشوار اما درست بود. چهار رییس جمهور امریکا با این تصمیم‌گیری روبرو شده بودند. اما من مصمم بودم که آن را برای رییس جمهور پنجم واگذار نکنم."

کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس ایالات متحده در اواسط ماه سپتمبر با نشر گزارشی در مورد خروج نظامیان امریکایی از افغانستان، بار ملامت کاستی‌های این روند را به دوش حکومت جو بایدن انداخته و نقش دونالد ترمپ را در این روند اندک جلوه داد.

باآنکه خروج نیروهای بین المللی به رهبری ایالات متحده از افغانستان، بر اساس توافقنامه‌ای صورت گرفت که حکومت ترمپ آن را در فبروری ۲۰۲۰ با طالبان امضا کرد،‌ در گزارش کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا آمده است که بایدن به خاطر ناکامی در "کاهش پیامدهای احتمالی این تصمیم" مقصر است.

در این گزارش ۳۵۰ صفحه‌ای که سه سال تمام روی آن تحقیق شده است، حکومت بایدن متهم شده که "طرح و تدابیر بسندۀ امنیتی" نداشته است تا روند خروج از افغانستان به گونۀ مصوون انجام یابد.

گروه

XS
SM
MD
LG