لینک های دسترسی

Breaking News

افزایش نگرانی ها در مورد حملات نیروهای افغان بر خارجی


Blue on Green
Blue on Green
جنرال ظاهر عظیمی, سخنگوی وزارت دفاع ملی افغانستان عوامل و انگیزه یی اصلی حملات نیروهای افغان بر هم پیمانان خارجی خود را، ناشی از نارضایتی و فشار روحی میداند.
عظیمی میگوید:

"عوامل مختلف است گاهی عصبیت ها بوده و گاهی هم حالت های روانی بوده است."


تحلیل ها و واکنش ها
کارشناسان و آگاهان مسایل نظامی، عوامل متعدد را درین زمینه دخیل دانسته از مقامات خواهان توجه جدی به این مساله شده اند.

اسدالله سعادتی , نماینده مردم درولسی جرگه در مورد چنین گفت:
"من , بعید میدانم که فشار و اضطراب عامل اصلی باشد. در کل بحث ها فراتر از آن است. بحث ها کاملاً سیاسی و ایدیولوژیک است, بسیاری از کسانی که در داخل نیروهای امنیتی حضور دارند و آنها دست به چنین اعمال میزننددر واقع تحت تاثیر نیروهای مخالف دولت افغانستان قرار میگیرند."

داود سلطانزوی, تحلیلگر مسایل سیاسی وعضو پشین ولسی جرگه پیام های پیاپی خارجی ستیزی برخی رهبران سیاسی افغانستان را که به مردم میدهند، عامل افزایش این گونه حملات میداند.
سلطانزوی علاوه کرد:
"پیام های که رییس جمهور افغانستان وبعض رهبرانی سیاسی که برای مردم میرسانند که گویا خارجی ها چنین کردند و چنان کردند سبب میشود که تشویق شوند که خارجی ها را بکشند . در حالی که ما , باید وحشت را درافغانستان به وجود نیاوریم . اردوی ملی ما و پولیس ملی ما نمونه یی از اخلاق باشد. "

جنرال عتیق الله امرخیل, کارشناس مسایل نظامی و سابق استاد حربی پوهنتون کمبود وحتی فقدان نظم و دسپلین درنظام عسکری کشور را , یکی از عامل افزایش این گونه حملات دانسته وضعیت کنونی را با نظام عسکری گذشته افغانستان مقایسه نموده گفت:
"در آن زمان در اردو یک دسپلین خاص وجود داشت و سربازان را فهمانده بودندکه ما به خاطر دفاع از کشور چنین کار را میکنیم."

در این حال مارتن دمپیسی لوی درستیز عمومی قوای مسلح ایالات متحده امریکاامروز وارد کابل شده و با مقامات افغان و ناتو در باره توقف این گونه حملات صحبت کرده است. روز گذشته وزیر دفاع ایالات متحده امریکانیز طی یک تماس تیلیفونی از رئیس جمهور افغانستان خواست تا در جلوگیری حملات نیروهای افغان بر همکاران خارجی آنها، اقدام ورزد.
  • 16x9 Image

    عبدالحی ورشان - کابل

    عبدالحی ورشان از 1993 میلادی به حیث گزارشگر رادیو صدای امریکا بخش افغانستان کار می کند. ورشان از سال 2002 به حیث گزارشگر رادیو صدای امریکا در کابل کار می کند. از کارهای برجسته گزارشگری ورشان تهیه گزارش از نشست های مهم سیاسی و نظامی و نشست های بین المللی مربوط به قضیه افغانستان درکابل است. عبدالحی ورشان فارغ التحصیل ادبیات وعلوم بشری از پوهنتون کابل است.
XS
SM
MD
LG