لینک های دسترسی

Breaking News

خواست بریتانیا از روند صلح افغانستان چیست؟


نخست وزیر بریتانیا بار دیگر حمایت کشورش را از روند انتقال امنیت به افغانستان و تعهدات آن کشور پس از سال ۲۰۱۴ برای آن کشور بیان داشت.

دیفید کمرون در دیدارش از افغانستان و بازدید از سربازان بریتانیایی مستقر در این کشور گفت که طالبان با کشتار و دهشت افگنی نمی توانند به قدرت برسند و آنان می توانند راه سیاسی را در پیش گیرند.

بریتانیا دومین کشوری است که برای کمک به تامین امنیت افغانستان بیشترین سرباز را در این کشور آسیایی دارد. در عرصه روابط سیاسی، بریتانیا با افغانستان موافقت نامه همکاری استراتژیک امضا کرده است.

اما درکنار همه این همکاری ها، نقش بریتانیا در روند مصالحه با طالبان در حلقات سیاسی افغانستان، دیدگاه های مختلفی را در پی داشته است.

عبدالحمید مبارز، تحلیلگر سیاسی می گوید بریتانیا به حیث یک کشور استعمارگر که سال ها دست بالا و آشنایی با منطقه دارد، با طالبان روابط قوی و قدیمی دارد.

آقای مبارز می گوید "بریتانیا تلاش می ورزد طالبان را تقویت کند از همین لحاظ در هلمند برای از بین بردن کشت مواد مخدر کوشش صورت نمی گیرد و مواد مخدر نیز رو به افزایش است. عایدات از این ناحیه جنگ طالبان در افغانستان را تمویل می کند."

در همین حال نک کارتر، فرمانده ارشد بریتانیایی در افغانستان گفته است که غرب باید مذاکرات صلح را با طالبان، یک دهه پیش و به دنبال فروپاشی رژیم به رهبری آن گروه در افغانستان انجام می داد.

اما سعدالله غوثی، تحلیلگر سیاسی در واشنگتن می گوید که این بدان معناست که مردم افغانستان باید رژیم طالبان را ده سال پیش می پذیرفتند که این امر برای بسیاری از افغان ها غیر قابل قبول است.

غوثی می افزاید بلند کردن بیرق طالبان در قطر به معنی تجزیه افغانستان است که مورد قبول افغان ها نیست.

آقای غوثی می گوید که بریتانیا با روابطی عمیق خویش با پاکستان، می تواند نقش عمده را در تامین صلح و ثبات در افغانستان – که به نفع پاکستان است - ایفا کند.

ایالات متحده و بریتانیا هر دو در تلاش تسریع روند صلح افغانستان اند. اما پرسش اینجا است که هم آهنگی میان این دو متحد در این زمینه به چه پیمانه است. آقای غوثی می گوید که لندن و واشنگتن در تمام مسائل عمده هم نظر اند.

بریتانیا تا اکنون 444 سرباز خود را در افغانستان از دست داده است.
XS
SM
MD
LG