وزیر خارجهٔ هند پاکستان را به''مرکز تروریزم " متهم کرده و همتای پاکستانی اش در یک جنگ لفظی نرندرا مودی، صدراعظم هند، را قصاب گجرات خطاب کرد.
روابط سیاسی هند و پاکستان، دو رقیب منطقهای مجهز به تسلیحات هستهای، به خصوص بر سر منطقه هیمالیا در کشمیر که در سال ۱۹۴۷ میان این دو کشور تقسیم شد، همواره تیره بوده است.
هند، اسلامآباد را به پناهدادن تندروانی متهم میکند که حملاتی را در خاک این کشور انجام میدهند، از جمله حملات ۲۰۰۸ ممبای که در آن بیش از ۱۶۶ نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.
این تازهترین الفاظ جنگی میان مقامهای هند و پاکستان است که در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در جریان یک نشست عاجل در شورای امنیت سازمان ملل متحد در شهر نیویارک تبادله شد.
اس جیشنکر، وزیر خارجهٔ هند، خطاب به پاکستان گفت: ''عمل تان را پاک کنید و تلاش کنید تا یک همسایهٔ خوب باشد." این دپلومات ارشد هند پاکستان را همچنین مرکز تروریزم خطاب کرد.
بلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان، در واکنش به این اظهارات همتای هندی اش گفت که هند در صدد " تلفیق مسلمانان و تروریست ها" در هر دو کشور است.
این دپلومات ارشد پاکستان خطاب به جیشنکر گفت که "اسامه بن لادن مرده است [اما ] قصاب گجرات زنده و صدراعظم هند است."
زمانیکه جنگ فرقه ای ۲۰۰۲ موجب کشته شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر در هند شد، نرندرا مودی، صدراعظم ملیگرای هند وزیر ارشد ایالت گجرات بود.
مودی متهم است که در مورد خشونتهای مرگبار فرقهای طفره رفته و تا زمانیکه منحیث صدراعظم هند انتخاب شد از ورود به ایالات متحده منع بود.
بوتو زرداری همچنین گفته است که مردم کشورش به مراتب بیشتر در اثر حملات تروریستی کشته شده اند و وی نیز قربانی تروریزم بوده است. بی نظیر بوتو، مادر بلاول و صدراعظم پیشین پاکستان، در دسمبر ۲۰۰۷ میلادی در جریان یک کمپاین به قتل رسید.
پاکستان در هفتهٔ جاری هند را متهم به حمایت از تندروانی کرد که مسوول بمگذاری سال ۲۰۲۱ در شهر لاهور بودند. در آن زمان یک بمگذار انتحاری با موتر مملو از مواد انفجاری یک پوستهٔ امنیتی را بیرون از خانهٔ حافظ سعید، بنیانگذار گروه لشکر طیبه، آماج قرار داد که در اثر آن چهار نفر کشته شدند، اما به سعید و اعضای خانوادهاش آسیب نرسید.
هند و ایالات متحده حافظ سعید را به حملهٔ مرگبار سال ۲۰۰۸ در ممبای متهم میکنند که در آن حمله به شمول شهروندان امریکایی، ۱۶۶ نفر کشته شدند.
حنا ربانی کهر، معاون وزارت خارجهٔ پاکستان روز چهارشنبه ۱۴ دسمبر (۲۳ قوس) گفت که اسلام آباد شواهد "غیرقابل انکار" و "مسلم" را که هند را با اقدام تروریستی در خاک پاکستان ربط میدهد، رسماً به ملل متحد تسلیم میکند.
او افزود که دوسیهٔ حاوی شواهد و مدارک دست داشتن دهلی جدید در بمگذاری سال ۲۰۲۱ در شهر لاهور تهیه شده و روند فرستادن نسخههای آن به شورای امنیت ملل متحد و منشی عمومی ملل متحد آغاز شده است.
برای تهیۀ بخشهایی از این مطلب از گزارش خبرگزاری فرانس پرس استفاده شده است.