لینک های دسترسی

Breaking News

عبدالله: زنان افغان در خانه، دفتر و محیط آموزشی با خشونت روبرو اند


رئیس اجرائیه وضعیت حقوقی زنان را نگران‌کننده خواند
رئیس اجرائیه وضعیت حقوقی زنان را نگران‌کننده خواند

مقامات افغان می‌گویند، با توجه به حساسیت‌های اجتماعی در برابر زنان و وضعیت حقوقی آنان، به بازبینی جدی قوانین نافذه و آگاهی عامه نیاز است.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان در ختم کنفرانس سراسری سارنوالان گفت، زنان افغان بیشتر به دلیل ناامنی‌ها مشکلات زیاد را تحمیل کرده و حالا هم در محیط کاری، خانواده و مراکز آموزشی با خشونت مواجه اند.

رئیس اجرائیه وضعیت کنونی زنان و خشونت در برابر آنان را نگران‌کننده خواند و گفت، حتا در پوهنتون‌ها زنان مورد تجاوز جنسی استادان قرار می‌گیرند و یا هم اذیت می‌شوند.

آقای عبدالله گفت "در این بخش تغییر ذهنیت به نظر من یک مسألۀ اساسی است و در این بخش آگاهی عامه به مردم و تغییر اذهان آنان نیز مسأله‌ای اساسی دیگر است".

محمدفرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان گفت، در قوانین این کشور، زنان و مردان در برابر قانون یکسان اند؛ اما افزود، با توجه به حساسیت‌های اجتماعی، هرگاه یک زن کم از کم، پس از یک شب بازداشت، دوباره رها شود؛ او از سوی اعضای خانواده‌اش پذیرفته نمی‌شود.

به باور آقای حمیدی، قوانین نظام افغانستان در رابطه به امور زنان، مشکلات جدی دارد و باید این قوانین با در نظرداشت حساسیت‌های اجتماعی و تأمین حقوق زنان، دوباره مورد بازبینی قرار گیرند.

لوی سارنوال افغانستان، از تمامی ادارات مربوط دولتی خواست تا در این زمینه کار کنند و به صورت مشخص، قوانینی که با زنان مرتبط است؛ آنان را دوباره بررسی کنند.

او گفت "به قوانین باید روح بدهیم، قوانین را باید شفاف بسازیم، تا از این طریق با یک ظرفیت و توان مسلکی بتوانیم عدالت را تأمین کنیم، همچنان باید به قوانین یک دیدگاه جنسیتی بدهیم، تا برضد تبعیض مبارزۀ درست صورت بگیرد".

از سوی دیگر، سیما سمر رئیس کمیسیون حقوق بشر افغانستان، از رفتار نامناسب در برابر زنان در ادارات دولتی نگرانی کرد و گفت، زمانی که یک زن برای خواستن حقوقش به ادارۀ دولتی مراجعه می‌کند؛ او برای بار دوم قربانی خشونت می‌گردد.

خانم سمر از ادارات عدلی و قضایی خواست، دوسیه‌های مربوط به زنان باید به صورت جدی بررسی گردد و با زنانی که قربانی تجاوزهای جنسی شده اند؛ توجه زیاد و رفتار مناسب صورت گیرد.‌

او گفت "فقط تنها مسألۀ گرفتن رشوت نیست، آن سارنوالی که همکار خانم و یا خانمی که به سارنوالی مراجعه می‌کند، به او احترام نمی‌کند و می‌گوید، او بسیار مقبول است، چند روزی آزار او را آزار بدهیم، این گونه اشخاص پس از این نباید در سارنوالی تحمل شود".

خانم سمر، نیروی فزیکی مردان، فقر اقتصادی، تولدات زیاد، وابستگی اقتصادی و عنعنات ناپسند را از عوامل مهم خشونت در برابر زنان یاد کرد.

بر بنیاد آمار کمیسیون مستقل حقوق بشر در شش ماه نخست سال جاری، ۷۲۹ قضیۀ خشونت علیه زنان به ثبت رسیده است که ۷۵ قضیۀ آن نقض جدی حقوق بشر است.

همچنان یکی دیگر از پیگیری نشدن قضایای مربوط به زنان، حضور شمار اندک پولیس و سارنوالان زن خوانده شده است. آمار رسمی نشان می‌دهد که حدود ۳۷۰۰ زن در صفوف پولیس افغانستان فعالیت دارند و ۱۵ فیصد کارمندان لوی سارنوالی را زنان تشکیل می‌دهند.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان تأکید دارد که باید شمار سارنوالان و پولیس زن افزایش یابد تا میزان خشونت‌ها کاهش یابد و روند رسیدگی به قضایای زنان سریع گردد.

XS
SM
MD
LG