مرکز ملی نظارت و تحقیقات زلزله، روز جمعه ۲۸ فبروری (۱۰ حوت) گزارش داد که زلزلهای به شدت ۶.۱ درجه ریکتر کتماندو، پایتخت نیپال، را تکان داد، اما از تلفات و خسارات احتمالی آن تا حالا گزارشی منتشر نشده است.
مرکز این زلزله در اطراف ولسوالی بهایراب کوندا که در نزدیکی سلسله کوههای هیمالیا در امتداد مرز تبت موقیعت دارد، شناسایی شده است.
مرکز تحقیقات علوم زمین آلمان شدت این زمینلرزه را ۵.۶ ریکتر و عمق آن را ۱۰ کیلومتری گفته است، اما ادارهٔ زمینشناسی ایالات متحده شدت این زلزله را ۵.۵ ریکتر تخمین کرده است.
تا حالا از خسارات یا تلفات احتمالی این زلزله گزارشی منتشر نشده است
پسنگ نورپو شرپا، شاروال روستای بوتهکوشی، جایی که مرکز زلزله در آن واقع شده است، به خبرگزاری رویترز گفت: "تا حالا هیچ گزارشی از خسارت در دست ندارم. زلزله در ساحه دوگوناگادی بیر، در آن طرف دریا سبب لغزش زمین شده است. خوشبختانه هیچ خانهای در اطراف محل لغزش زمین وجود ندارد."
کیران تاپا، ولسوال منطقه سندهوپالچوک، نیز گفت: "یکی از زندانیان که پس از وقوع زلزله تلاش به فرار کرد، دچار شکستگی دست شد و حالا در شفاخانه زیر درمان قرار دارد. یکی از ساختمانهای پسته پولیس در کوداری دچار ترکیدگیهای جزیی شده است."
گانش نیپالی، یکی از مقامات ارشد منطقه سندهوپالچوک، به خبرگزاری رویترز گفت: "این زلزله ما را به شدت از خواب بیدار کرد. با عجله از خانه بیرون آمدیم، اما مردم حالا به خانههای خود باز گشتهاند. تا حالا هیچ گزارشی از خسارت یا جراحت دریافت نکردهایم."
نیپال یکی از کشورهای است که در سالها اخیر شاهد زلزلههای مهلک و ویرانگر بوده است.
به تاریخ ۲۵ اپریل ۲۰۱۵ زلزلهای ۷.۸ ریکتر نیپال را تکان داد که در اثر آن بیش از نه هزار نفر جان باختند و میلیونها نفر دیگر بیخانمان شدند.
این زلزله سبب ایجاد برفکوچ و لغزش زمین در سراسر نیپال شد. در اثر این زلزله مکاتب و شفاخانهها نیز ویران شدند. این زلزله ویرانگر و مهلک همچنین صدها بنای تاریخی چندین صد ساله و قصرهای سلطنتی درهٔ کتماندو را به مخروبه تبدیل کرد.
در تهیهٔ این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس کار گرفته شده است.
گروه