شورای عالی آثار عتیقۀ مصر روز دوشنبه ۳۰ می (نهم جوزا) مجموعهای از آثار باستانی را که به تازگی در گورستان معروف "سقاره" در نزدیکی قاهره، پایتخت آن کشور، کشف شده است، به نمایش گذاشت.
مصطفی وزیری، سرپرست شورای عالی آثار عتیقۀ مصر میگوید که این آثار شامل ۲۵۰ تابوت سنگی است که مومیاییهای درون این تابوتها به خوبی حفظ شده اند. علاوه بر آن، این آثار باستانی شامل ۱۵۰ مجسمهٔ برونز "خدایان کهن'' و کشتیهای برونز است که در مصر قدیم مقدس تلقی میشدند.
در میان آثاری که به نمایش گذاشته شد، مجسمهٔ بیسر برونز ایمهوتپ، که بین سال های ۲۶۳۰ تا ۲۶۱۱ قبل از میلاد مسیح بر مصر باستان حکومت میکرد، نیز به نمایش گذاشته شد.
عمدهترین آثار باستانی که به نمایش گذاشته شد، به ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر میگردد و این آثار کشف شده در یک نمایشگاه موقت در پایه یکی از اهرام ثالثه به نمایش گذاشته شده است.
این آثار باستانی برای نمایش دایمی به موزیم بزرگ مصر جدید منتقل خواهند شد. موزیم بزرگ دایمی مصر یک پروژه بزرگ در حال اعمار است که در نزدیکی اهرام معروف جیزه در حومه قاهره، پایتخت مصر، ساخته می شود.
محوطه گورستانی سقاره بخشی از یک گورستان وسیع در ممفیس، پایتخت باستانی مصر، است که اهرام جیزه و اهرام کوچکتر ابو سیر، دهشور و ابورویش را شامل میشود.
ویرانه های ممفیس در دهه ۱۹۷۰ میلادی به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
مصر به منظور جذب بیشتر گردشگران، در سالهای اخیر همواره تلاش کرده است تا یافتههای باستانی خود را ترویج کند.
صنعت گردشگری که یکی از منابع عمدۀ درآمد مصر است، در سال های اخیر به دلیل هرج و مرج سیاسی و خشونتهای پس از سرنگونی حسنی مبارک، رییس جمهور پیشین آن کشور و اخیراً به دلیل همهگیری کروناویروس به شدت متاثر شده است.