فدارسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان از افزایش مشکلات مالی و اقتصادی رسانهها در این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که هزاران کارمندان زن و مرد در رسانههای این کشور بیکار شده اند.
حجتالله مجددی، رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان و عضو هیات رهبری این فدراسیون گفت که پس از تحولات اخیر در این کشور، ۸۰ درصد کارمندان زن و ۶۰ درصد کارمندان مرد در رسانههای افغانستان بیکار شده اند.
آقای مجددی افزود که در حال حاضر، بسیاری از خبرنگاران به دستفروشی و کارگری رو آورده اند که این وضعیت برای جامعۀ رسانهای افغانستان "درد آور" است.
بر اساس معلومات انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان با مسلط شدن طالبان، ۴۰ درصد رسانهها در این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شده اند.
این انجمن گفته است که با توقف فعالیت ۲۳۱ رسانه در این کشور، سههزار و ۱۲۳ نفر کار شان را از دست داده که ۱۳۲۹ تن آنان زنان بوده اند.
فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانههای افغانستان همچنین از ادامۀ عدم مصوونیت خبرنگاران در این کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه طالبان در این زمینه شده است.
اعضای رهبری این فدراسیون همچنین از عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات در کابل و اکثر ولایات انتقاد کرده و گفته اند که طالبان باید اطلاعات را به موقع در اختیار خبرنگاران و مردم قرار دهند.
ادامۀ بازداشت خبرنگاران
کمیتۀ مصوونیت خبرنگاران افغانستان از ادامۀ بازداشت خبرنگاران در بخشهای این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است که در تازهترین مورد، طالبان یک خبرنگار را در کندهار موقتاً بازداشت کرده اند.
این کمیته ناوقت روز دوشنبه ۲۱ فبروری (دوم حوت) گفت که طالبان در ولایت کندهار مانع پوشش خبری تظاهرات مردم در این ولایت نیز شده و افراد این گروه با خبرنگاران از خشونت کار گرفته اند.
در اعلامیه آمده است: "کمیته مصوونیت خبرنگاران افغان عدم دسترسی به موقع خبرنگاران به اطلاعات و عدم حضور مسوولان را خلاف ماده پنجم قانون رسانههای همگانی، که اخیراً قابل تنفیذ اعلام گردیده بود، میداند."
در مادۀ پنجم قانون رسانههای همگانی افغانستان آمده است که دولت بنابر تقاضای اتباع این کشور، معلوماتی را که مطالبه میشود باید در دسترس آنان قرار دهد، مگر این که معلومات خواسته شده، محرم نباشد.
شماری از خبرنگاران در کندهار دو روز پیش مدعی شدند که طالبان آنان را تهدید کرده اند که اگر در مورد تظاهرات باشندگان این ولایت گزارش بدهند با عواقب ناگوار مواجه خواهند شد.
شماری از خبرنگاران در کندهار در رسانههای اجتماعی نگاشته اند که در این ولایت از دسترسی به معلومات کاملاً محروم اند. آنان این امر را نقض آزادی رسانهها خوانده و خواهان جلوگیری از آن شده اند.